Almanya'dan Şok Karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde Başbakan Merkel’le düzenlediği basın toplantısında tişört krizi nedeniyle gündeme gelen gazeteci Adil Yiğit, Almanya’dan sınır dışı ediliyor. Gerekçe ise, Türk pasaportunu geri almış olması. 21 Ocak’a kadar ülkeyi terk etmesi istenen Yiğit'e, aksi takdirde zorla gönderileceği bildirildi.

14:51:14 | 2018-10-27

Demokrasi ülkesi olduğunu, basın özgürlüğünü hep ön planda tuttuğunu öne süren ve her fırsatta Türkiye'yi eleştiren Almanya tartışmalı bir karara imza attı.

Bir ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel'in Berlin’deki basın toplantısında ‘Gazetecilere özgürlük’ yazılı tişört giyen ve salondan çıkarılan gazeteci Adil Yiğit'e sınır dışı kararı geldi.  60 yaşındaki Yiğit'in problemleri, Türk pasaportunu alınca başladı.

YENİDEN PASAPORTUNU ALINCA…

İlk gençlik yıllarında Fransa'ya iltica eden ve ardından Almanya'ya gelip buna bağlı oturma izni alan Adil Yiğit, 2014 yılında ise Türk pasaportunu yeniden aldı. Yiğit, ülkesine gidip gelmenin heyecanını yaşarken, bunu duyan Alman Yabancılar Dairesi, “Sen Türk pasaportunu geri aldığına göre, artık iltican düşmüştür” diyerek sınır dışı kararı verdi.

’21 OCAK'A KADAR GİDİN’

Kararda, “Almanya'dan Türk vatandaşı olarak oturma izninizi uzatma veya yenisini alma talebiniz reddedilmiştir. Lütfen 22.01.2019'a kadar ülkeyi terk edin” ifadeleri yer aldı.




ETİKET :   almanyadan şok karar haber espower bilişim

Tümü