Bozyazı Belediyesi'nden afetzedelere destek

21:54:02 | 2023-02-07

Bozyazı Belediyesi, depremde zarar gören vatandaşlara ulaştırılmak üzere hazırladıkları yardım konvoyunu dualarla bölgeye gönderdi.  

Yardım konvoyunun uğurlanmasında Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Sökmen, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Gökhan Çalık, İlçe Jandarma Komutanı Kadir Dölek, İlçe Müftüsü Yakup Avcı'da bulundular. Uğurlama töreninde Kaymakam Topsakaloğlu yardımlarla ilgili bilgiler aldı.   

Yardım için yola çıkacak araçlar Belediye ve Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı tarafından gönderilen personel tarafından gerçekleştirildi. Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı personeli ayrıca kendi aralarında hazırladıkları yardımıda araçlara yüklediler. Harfiyatçı Ali Toprak'ta bölgeye iş makinası gönderdi. 

 

“Kaybedecek zamanımız yok, gün birlik ve beraberlik günüdür” diyen Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, vatandaş ve hayırseverlerin de katkılarıyla hazırladıkları yardım konvoyunu dualarla deprem bölgesine yolladıklarını açıkladı. Başkan Çetinkaya konuşmasında, “Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 ildeki depremzedeler için ilçemiz Bozyazı'da yardım malzemeleri topluyoruz. Vatandaş, ve hayırseverlerimizin de katkıları ile hazırladığımız yardım konvoyumuzu ve iş makinalarımızı deprem bölgelerimize gönderiyoruz. Yüreğimizi parçalayan büyük felaketin ardından vakit kaybetmeden başlattığımız yardım çağrısına halkımız ve hayırseverlerimiz büyük bir fedakarlıkla destek vermektedir. Gelen yardımlarla birlikte biz de belediyemizin katkılarıyla hazırladığımız ve içerisinde battaniye, giyim eşyası, ısıtıcı, halı, gıda ve temizlik malzemeleri, çocuk ve hasta bezi gibi insani yardım malzemelerini deprem bölgemize gönderdik. Birlik ve beraberlik içerisinde halkımızla beraber kampanyamıza devam edeceğiz. Emek ve katkılarını seferber ederek fedakarlık gösteren gönüllü vatandaşlarımıza ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.Destek vermek isteyen gönüllü vatandaşlarımız hazırladıkları yardım kolilerini belediyemiz sosyal yardım işleri müdürlüğümüze getirebilirler dedi.10 ayrı ilimizde meydana gelen üzücü olayda kardeşlerimizi yalnız bırakmayarak tek yürek, tek bilek olup yaralarımızı birlikte sarmalıyız. Hepimiz üzerimize düşen vatandaşlık görevimizi yerine getirmeliyiz. Allah hayırlarınızı kabul etsin, vatanımıza ve milletimize zeval vermesin” diyerek 4 araç ve 20 kişiden oluşan yardım konvoyu İlçe Müftüsü Yakup Avcı tarafından yapılan dualarla deprem bölgesine uğurladı. 

 

Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya kendisininde deprem bölgesine gitmek üzere yola çıkacağını belirtti. 

 




ETİKET :   #Bozyazı

Tümü