ÇEKİN ELİNİZİ

12:10:24 | 2022-08-04
Zekeriya  NURANOĞLU
Zekeriya NURANOĞLU      [email protected]

ÇEKİN ELİNİZİ

Birkaç gündür sosyal medyada bir pazarcı vatandaşın videosu dolaşıyor.Şimdi bu pazarcı vatandaş ibretlik videoda neler demiş:"Çalıyorlarmış, benim sorunum değil, Allah’la onun arasında. Neymiş çaldığı ya, Allah aşkına. Biz de çalıyoruz, biz de vergi kaçırıyoruz burada. Yalan mı kardeşim, çalmayan var mı Allah aşkına. Dürüst olmak lazım kardeşim, Allah başımızdan eksik etmesin. 50 tane de oyum olsa ona. Şükür, çok şükür…"

Gerçekten şaka gibi eğer bir hırsızlık varsa onun sorunu değilmiş eğer kamu malı çalınıyorsa senin de hakkın var çocuklarının da hakkı var.Eğer kul hakkı yeniyorsa nasıl Allah ile çalanın arasında oluyor.İkinci cümlesi tam bir facia hem çaldığını söylüyor kendisi için hem de dürüst olmak lazım diyor.Çalmayan var mı diye soruyor? Çalmadan,çırmadan sadece evine bir ekmek götürme derdinde olan dürüst milyonlarca insanı nasıl töhmet altında bırakıyorsun sen? Al sana cevap ben çalmadım çalmıyorum çalmak isteyene de karşı duruyorum.Senin zihniyetin bozuksa sana her şey mübah zaten.

Pazarcı vatandaştan sonra bir de vaaz veren bir arkadaş ona da bir çift kelam edeyim.Ne diyor arkadaş vaaz verirken "Namazını kıldırttır hanımına, başını örttür. Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. Tamam ateistsin, imanın zayıf. Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan?"Sen sokakta ki kadınlara et gözüyle bakıyorsan sana daha ne diyeyim tam da sana yakışan bir bakış açısı.Birincisi kimin inançlı kimin inançsız olduğunu Ulu Tanrı bilir.İkincisi ahlak bekçiliği yapmaya kalkma herkes kendine yakışanı giyer sana soracak hali yok.Üçüncüsü kimin kıskanmadığını herkes biliyor ben yazmıyayım burada.Dördüncüsü LAN hitabı tamda sana yakışmış.Şimdi bu arkadaşa birkaç soru soralım; rüşvet ile,yolsuzluk ile,hırsızlık ile, yalan ile,kul hakkı yemek ile,akrabayı kayırmak ile,adaletsizlik ile ilgili konularla ilgili neden konuşmuyorsun.Varsa yoksa kadınların giydikleri kıyafet, gündem olmak istiyorsan başka konu seç insanlar zaten senin gibiler sayesinde dinden soğudu.

Din İşleri Yüksek Kurulu’na dinen "ticarette kar haddi var mı" diye bir soru sorulmuş. Din İşleri Yüksek Kurulu da fetvasında, hem "fiyatları tayin eden Allah'tır" hadisini hatırlatmış. Hem de devletin, fiyatlara müdahalesine açık kapı bırakmış.Toplumdan tepki gelince Diyanet İşleri Başkanlığı şu açıklamayı yaptı;"İslam dininin kesin bir kâr haddi koymadığı ve bunu piyasa şartlarına bıraktığının’ anlatıldığı cevap, bazı medya mecralarında dini değerlerin hedefe konulduğu, metindeki hadis-i şerifin alaya alındığı bir noktaya taşınmıştır. Yüce dinimiz İslam’ın ilkelerinin bilgisizce alaya alınması, en hafif tabirle saygısızlıktır."

Kimse dine saygısızlık etmiyor ve inanın toplum dini daha güzel yaşıyor.İnsanlar artık işin içinden çıkılamadığı zaman hemen bir fetva ile sorumluluk makamında olanları aklamaya çalıştığınız için size tepki veriyor Diyanet İşleri Başkanlığı.Yöneticilerin geçmişte yaptıkları hatalarını veya hala ısrarla yapmaya devam ettikleri hatalarını kapatabilmek için siyasete karışmayın.Güzel dinimizi siyasete alet etmeyin.Çekin elinizi artık İslam’ın üstünden.Son söz yaklaşık 4 gün gün önce Ankara’da üç Cemevi’ne yapılan saldırıyı kınıyorum.Alevi vatandaşlarımızın üzerinde ki pis eller bir an önce yakalanır ve gerekli cezayı inşallah alırlar.Alevi de benim sünni de benim ben büyük Türk Milletiyim.Yazımı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle bitirmek istiyorum. "Din gibi temiz bir duygu, politika gibi kirli oyunlara alet edilemez. Din, ait olduğu yerde, temiz vicdan sahnesinde yaşanmalıdır."Tanrı Türk’ü Korusun Ve Yüceltsin.




ETİKET :  

Tümü