“eTwinning Ödül Töreni” Mersin Valisi Pehlivan’ın Katılımlarıyla Gerçekleştirildi

17:34:19 | 2022-06-21

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Mersin genelinde 2021 yılında yürütülen projelerde başarılı olmuş öğretmen ve okullara yönelik düzenlenen “eTwinning Kalite Etiketi Levhaları ve Sertifikaları Takdim Töreni” Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi Cumhuriyet Salonu’nda düzenlenen ödül törenine eTwinning Ulusal Destek Servisi Etkinlik Yöneticisi ve Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Turan Göre, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, eTwinning İl Koordinatörü Bircan Keleş, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

eTwinning tanıtım videosunun izlenmesinin ardından törende yaptığı konuşmasına Mersin ilimizin sadece Akdeniz'in değil Ülkemizin bir incisi ve aynı zamanda öncüsü olduğunu belirten Vali Pehlivan, öncü olmanın en somut göstergelerinden bir tanesinin de milli eğitim alanında ortaya konulan eTwinning projesinin olduğunu söyledi.

 

eTwinning projesinin çağın gerektirdiği donanımlara, teknolojik gelişmelere ayak uyduran bir proje olduğunu dile getiren Vali Pehlivan, “İnternet çağındayız, bilişim çağındayız, uzay çağındayız, çağımızın gerektirdiği birtakım yenilikler var. Bu yenilikleri takip edebilmek ve yeniliklere göre projeler geliştirebilmek veya bu yenilikler doğrultusunda ortaya konulan imkanları değerlendirmek elbette ki çok önemli.

 

eTwinning, Avrupa ülkeleri içerisinde 43 ülke, 230 bin üzerinde okul ve 1 milyon öğretmeni içerisine alan bir uygulama. Bu uygulama ile başka şehirlerle veya başka ülkelerle iletişime geçerek müşterek projeler yapabiliyorsunuz. Bu projelerle hem tecrübe paylaşımı gerçekleştiriyorsunuz hem bilişim alanında bilgi ve becerilerinizi geliştiriyorsunuz. Çağımıza hitap eden bir projede Mersin olarak öncü olmak bizleri de elbette ki gururlandırıyor.

 

İlimizde eğitim öğretim alanındaki hizmetler ve projeler doğrultusunda en çok dikkatimi çeken hususlardan biri eTwinning projesindeki başarı oldu. eTwinning başladığı 2016'dan bu yana il olarak çok güzel ilerlemeler elde etmişiz. Etiket alan okul sayımız 13’ten 469’a, etiket alan öğretmen sayımız 29’dan 1164’e, Ulusal Kalite Etiketi sayımız 52’den 1737’e, Avrupa Kalite Etiketi sayımız ise 29’dan 702’e çıkmış olması gururlandırıcıdır. Başlangıçta daha mütevazi sayılarda iken bu sayıların artması demek, sizlerin ve başta eTwinning İl Koordinatörü Bircan Keleş hocamızın gayretleridir, başarılarıdır.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasını sonunda Vali Pehlivan, Milli Eğitimi Müdürü Adem koca nezdinde bütün Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına, projede yer alan idarecilere, öğretmenlere ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek başarılar diledi.

 

Konuşmaların ardından programda, “eTwinning Kalite Etiketi Levhaları ve Sertifikaları” almaya hak kazanan öğretmen ve okul yöneticileri belge ve ödüllerini Vali Ali Hamza Pehlivan’ın elinden aldı.  

 




ETİKET :   #BircanKeleş

Tümü