Ermenistan'ın geniş çaplı provokasyonları ve Ermenistan'a barış anlaşması çağrısıyla ilgili olarak Eskişehirde bir protesto düzenlendi.

Bugün Eskişehir'de düzenlenen protesto ile ilgili Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği bir açıklama yaptı. Açıklama şu ifadelere yer verildi;

18:22:56 | 2022-09-25

25 Eylül'de, Ermenistan'ın geniş çaplı provokasyonları ve Ermenistan'a barış anlaşması çağrısıyla ilgili olarak Eskişehirde bir protesto düzenlendi. 

 

 

Türkiye'nin Eskişehir şehrinde yaşayan hemşehrilerimiz, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği'nin girişimiyle "Ulus Anıtı" meydanında dayanışma ve birliklerini sergilediler ve Ermeni silahlı kuvvetlerinin devlet sınırındaki saldırgan politikasına karşı haklı protestolarını dile getirdiler. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için ", "Karabağ bizimdir ve bizim olacaktır" vb. gibi sloganlar seslendirilerek "Ermenistan barışı reddediyor ve savaşı seçiyor" gibi afişler açıldı. Eylem, Türkiye milli marşı ve Azerbaycan Devlet himn'nin okunmasıyla devam etti. Eylem sonunda Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Ermenistan'ın saldırganlık politikasına karşı olduğunu ifade etti ve Ermenistan'ı bölgede kalıcı barış ve istikrar için bir barış anlaşması imzalamaya davet etti. Ayrıca Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği olarak başta Azerbaycan Devleti, Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev'e ve Azerbaycan askerlerine desteklerini ifade ederek, vatanını kanlarıyla sulayan şehit askerlerimizi saygıyla anarak Türk milletine başsağlığı diledi.  

 

25.09.2022

Türkiye, Eskişehir  

 

 




ETİKET :  

Tümü