Güneş Enerjisi

10:19:36 | 2022-03-08

Güneş Enerjisi Nedir?

 

Güneş enerjisi; Güneş’ten gelen ışınların, özel teknolojiler kullanılarak, elektrik enerjisine dönüştürülmesidir. Güneş enerjisi dünyadaki en bol ve temiz enerjidir. Çevreyi kirletmez, gürültüsüzdür. Yenilenebilir ve sürdürülebilir bir enerjidir.

 

Güneş enerjisi, bugün genel küresel enerji kullanımının yalnızca küçük bir miktarını oluştursa da güneş panelleri kurmanın maliyeti giderek düşmektedir. Bu sebeple güneş enerjisi gün geçtikçe daha fazla alanda, daha fazla şirket ve evde kullanılmaktadır. Peki bu sistemler nasıl çalışır?

 

Güneş Enerji Sistemleri Nasıl Çalışır?

 

Güneş, sadece gündüzleri ışık kaynağı olmaktan daha fazlasıdır. Dünya'ya ulaşan her Güneş ışığı parçacığı -fotonlar- gezegenimizi besleyen enerjiyi içerir. Güneş panelleri, güneş enerjisini fotovoltaik etki olarak adlandırılan bir işlemle kullanılabilir elektriğe dönüştürür. Üretilen elektrik ilişkili tüketim tesisinde tüketilir.

 

Teorik olarak dünyaya bir saatte çarpan güneş ışınları neredeyse bir yıl boyunca tüm dünyanın ihtiyaçlarını karşılamaya yeterlidir. Güneş enerjisinden yararlanmanın birçok yolu vardır.

 

Güneş Enerji Sistemleri ile Güneş Enerjisinden Nasıl Yararlanılır?

 

Bu enerjinin en yaygın kullanım aracı güneş panelleridir. Güneş enerji panelleri ile güneş enerji sistemleri kurulur. Güneş panelleri aracılığıyla güneş enerjisi elektriğe dönüşür. Güneş enerjisinin avantajları saymakla bitmez.

 

Güneş Enerjisi Neden Önemlidir?

 

Güneş panelleri kurmak hem fosil yakıtlara bağımlılığı azaltır hem de elektrik faturalarından tasarruf etmeyi sağlar. Şirketinizin üretim operasyonlarına enerji sağlayabilecek kadar çok adetli güneş panelleri kurulduğu takdirde enerji faturasından tasarruf edebilirsiniz. İş yerlerinde ve fabrikalarda güneş panelleri kullanmak bu anlamda birçok fayda sağlamaktadır

 

Güneş Enerji Sistemleri Şirketinize Ne Fayda Sağlar?

 

Günümüzde kullandığımız elektrik kaynaklarının çoğu, karbondioksit kaynaklı olarak doğaya zararlı atık çıkaran fosil yakıtlardır. Oysa güneş enerjisi, kirliliğe yol açmayan en temiz enerji kaynağıdır ve doğaya zarar vermez. Enerjisa güneş enerjisi dönüşümünü hızlı, etkin ve kolay bir şekilde gerçekleştirir. Elektrik giderlerinde tasarruf sağlar. Tüm dönüşüm yatırımlarını bizzat Enerji sağlar. Güneş panellerinin bakım maliyetleri düşük olduğundan şirketiniz uzun yıllar tasarruf eder.  

 




ETİKET :  

Tümü