Güney Kore: Kuzey Kore, Japon Denizi'ne balistik füze fırlattı

07:50:48 | 2022-09-25

Güney Kore haber ajansı Yonhap, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne balistik füze fırlattığını ileri sürdü.

Güney Kore haber ajansı Yonhap Genelkurmay Başkanlığı'na dayandırdığı haberinde Kuzey Kore'nin Japonya Denizi'ne kısa menzilli bir balistik füze ateşlediğini bildirdi.

Güney Kore Devlet Başkanlığı Ofisinden dün yapılan açıklamada, Pyongyang'ın denizaltından balistik füze fırlatmaya hazırlandığına dair emareler tespit edildiği kaydedilmişti. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı ise Pyongyang'ın yaptığı hazırlıkların doğu kıyı kenti Sinpo'da tespit edildiğini duyurmuştu.

SLBM olarak da adlandırılan denizaltından fırlatılan balistik füzelerin Sinpo'da üretilip test edildiğine dikkat çekilirken, gelişmenin ABD'nin bir uçak gemisini ortak tatbikatlar kapsamında Güney Kore'ye göndermesinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

2022'de balistik füze atışlarını yoğunlaştıran Pyongyang, yılın başından bu yana geçen 9 ayda 18 füze fırlattı. Bu sayı 2021'in tamamında 10 idi.

Uluslararası Nükleer Silahları Ortadan Kaldırma Kampanyası'na (ICAN) göre, Kuzey Kore 2021'de nükleer programına dakikada 1.221 dolar yani toplamda 642 milyon dolar harcadı. ICAN, Kuzey Kore'nin 20 hazır nükleer savaş başlığına sahip olduğunu tahmin ediyor.

 




ETİKET :  

Tümü