MHP’Lİ OLCAY KILAVUZ: BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEĞİ SORUNU MUTLAKA ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALIDIR

18:02:19 | 2022-06-07

MHP’Lİ OLCAY KILAVUZ: BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEĞİ SORUNU MUTLAKA ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz TBMM Genel Kurulunda konuştu. MHP’li Olcay Kılavuz özellikle çocukların yaşamını tehdit eden ve her geçen gün daha büyük bir problem oluşturmaya başlayan sahipsiz sokak köpeklerini gündemine alarak “Her geçen gün artan sokak köpeği nüfusu ve bunların saldırıları şehirlerimizi yaşanmaz hâle getirmektedir. Ölümlü trafik kazalarına sebebiyet vermiş sahipsiz sokak köpekleri âdeta bir güvenlik sorunu hâline dönüşmüştür. Yavrularımızın gözlerimizin önünde her an ölümle karşı karşıya olması, sorunun ciddiyetini ve çözümünü gerekli kılmaktadır.” dedi.

MHP’li Olcay Kılavuz’un açıklamaları şu şekilde:

    Başıboş sokak köpekleri, insanlarımızın yaşamı için tehdit olmaya, çocuklarımızın güvenliği için tehlike saçmaya devam etmektedir. Her geçen gün artan sokak köpeği nüfusu ve bunların saldırıları şehirlerimizi yaşanmaz hâle getirmektedir. Ölümlü trafik kazalarına sebebiyet vermiş sahipsiz sokak köpekleri âdeta bir güvenlik sorunu hâline dönüşmüştür. Yavrularımızın gözlerimizin önünde her an ölümle karşı karşıya olması, sorunun ciddiyetini ve çözümünü gerekli kılmaktadır. Çocuklarımızın parklarda ve bahçelerde gönlünce oynayacağı, insanlarımızın güven içerisinde yaşamlarını sürdürebilecekleri, sevgimizi her fırsatta gösterdiğimiz hayvanların da dikkate alınacağı bir çözüm elzemdir.

 İnsanlarımızın bu konudaki haklı talepleri karşılanmalı, bakanlar ve belediyeler iş birliğiyle bu ciddi sorun mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır. Kaybedecek bir an bile yoktur.

 

 




ETİKET :  

Tümü