MHP’Lİ OLCAY KILAVUZ: TÜRK GENÇLİĞİ; TÜRK VATANINA, TÜRK MİLLETİNE DUYDUĞU BÜYÜK SEVGİSİYLE, YARINLARIN BÜYÜK TÜRKİYE’SİNİ İNŞA EDECEKTİR

08:51:11 | 2022-06-11

MHP’Lİ OLCAY KILAVUZ: TÜRK GENÇLİĞİ; TÜRK VATANINA, TÜRK MİLLETİNE DUYDUĞU BÜYÜK SEVGİSİYLE, YARINLARIN BÜYÜK TÜRKİYE’SİNİ İNŞA EDECEKTİR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz TBMM’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Kılavuz, Türk Gençliği üzerinde gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında “ Bizler Türk gençliğine bakınca oy görmüyoruz. Türk gençlerine bakınca vatan, millet ve bayrak görüyor; milli ve manevi değerlerimizin taşıyıcısı bir istikbal görüyoruz. Gençlerimiz karşısında kendimizi sorumlu hissediyor, bunu bir milli görev olarak görüyoruz. Türk Gençliğine güvenimiz tamdır, muhabbetimiz yürektendir, sevgimiz derindir. Türk Gençliği sarsılmaz duruşuyla, imanlı kalbiyle, fikir ve düşünce derinliğiyle, tarihine duyduğu engin saygısıyla, kültür ve medeniyetine bağlılığıyla, üstün yetenekleri ve zekâsıyla; Türk vatanına, Türk milletine duyduğu büyük sevgisiyle, yarınların büyük Türkiye’sini omuzları üzerinde inşa edecektir, buna da hiç kimse mani olamayacaktır.” dedi.

MHP’li Olcay Kılavuz’un açıklamaları şu şekilde:

TÜRK GENÇLİĞİ GELECEĞİN “LİDER ÜLKE TÜRKİYE’SİNİN” SÖNMEZ MEŞALESİ, İSTİKBALİMİZİN SARSILMAZ KALESİ, MİLLİ VARLIĞIMIZIN EN DEĞERLİ HAZİNESİDİR.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Gençler, cesaretimizi takviye ve idâme eden sizsiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetlerinin, vatan muhabbetinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsâli olacaksınız.” sözleriyle tarihi misyon yüklediği, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in, “Gençliğimizi büyük bir savaş beklemektedir. Bozgunculuğa, tembelliğe, ahlaksızlığa, cehalete, yalancılığa karşı büyük bir savaş.” sözleriyle gençlerimizi bekleyen tehlikelere karşı uyardığı, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin, “Türk gençliği, canımızdan ileri, kardeşliğimizin ve kader birliğimizin irade gücüdür.” sözleriyle gençlerimize beslediği samimi sevgi ve güveni belirttiği, cümleler gençliğimize çizilen yol itibariyle son derece önemlidir.

Türk Gençliği geleceğin “Lider Ülke Türkiye’sinin” sönmez meşalesi, istikbalimizin sarsılmaz kalesi, Milli varlığımızın en değerli hazinesidir. Türk Gençliğinin milli tekâmülünün temelinde, Bilge Kağan’ın çağımıza ışık tutan bilgeliği, Alparslan’ın tarihin seyrini değiştiren liderliği, Ahmet Yesevi’nin gönüllere giren hikmeti, Yunus Emre’nin kalpleri birleştiren sevgisi, Fatih Sultan Mehmet’in çağ kapatıp çağ açan kudreti, Gazi Atatürk’ün sarsılmaz ve yıkılmaz kuvveti vardır.

TÜRK GENÇLİĞİ; , TÜRK VATANI VE TÜRK MİLLETİ İÇİN HER TÜRLÜ VAZİFEYE ATILMAKTAN GERİ DURMAYACAK ŞEREF İSTİKAMETİMİZDİR 

Türk Gençliği; Kültürüne, medeniyetine, öz değerlerine, inançlarına sıkı sıkıya bağlı onur kalelerimiz, Türk vatanı ve Türk milleti için her türlü vazifeye atılmaktan geri durmayacak şeref istikametimiz, milli meseleler karşısında duyarlılığından taviz vermeyen çelik irademiz, parlayan zekâsıyla çevresine ışık saçan, aklın ve bilimin öncülüğüyle geleceği şekillendiren deha cevherimizdir.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif, Safahat eserinde, "Gel yıkalım şu Süleymaniye'yi desen iki kazma iki kürek iki de ırgat gerek. Hadi gel yapalım geri şunu desen bir Sinan bir de Süleyman gerek.” Diyerek yıkmanın ne kadar kolay olduğunu, yapmanın ne kadar zor olduğunu muazzam ifadelerle dile getirmiştir. Sinan’ın sırrı, Süleyman’ın kudreti Türk Gençliğinin sinesinde gizlidir.

TÜRK GENÇLİĞİ ÜZERİNDEN OY HESABI YAPANLAR GENÇLİĞİMİZİN MİLLİ DURUŞU KARŞISINDA HÜSRANA UĞRAYACAKLARDIR

Bugün Türk Gençliği; üzerinde oynanan yıkım projelerini, niyeti bozuk karanlık taşeronların kirli emellerini, hain planları temsil eden, iç ve dış mihrakların lekeli zihinlerini, Türk ve Türk’e dair her şeye düşman zillet çukurunun oy hesabı yapan siyasi temsilcilerini net bir şekilde görmektedir. Türk Gençliğini X Y Z diye kuşaklara ayırıp farklı özellikler ithaf edenler, kendilerini belirli kuşakların temsilcisi olarak görüp; gençlerimizi tasallut altına almaya yeltenenler, Türk gençliğinin milli duruşu karşısında hüsrana uğrayacaklardır.

TÜRK GENÇLİĞİNİN AKLI, RUHU VE KALBİ TÜRK VATANINDA TÜRK MİLLETİYLE ATMAKTADIR

Türk Gençliğinin hem nitelik hem nüfus bakımından önlenemez yükselişi, hem iç mihrakları hem dış mihrakları korkutmakta, bu büyük nüfus gücünü sindirmek isteyenler, oluşturdukları kara propagandalarla, gençlerimizi karamsarlık ve umutsuzluğa mahkûm etmeye çalışmaktadırlar. Bu kapsamda; Türk gençliğinin talep ve beklentilerinin, gençlerimizin fikirleri ve önerileri doğrultusunda ortak bir akılla çözüme kavuşturulması stratejik bir önem taşımaktadır. Gençlerimizin; Hayallerini ve ümitlerini gerçekleştirmelerinin sağlanması, aklıyla, ruhuyla ve kalbiyle vatanımızla ve milletimizle bütünleşmesi öncelikli hedefimiz ve gençlik politikamızın temeli olmalıdır.

ŞEHİRLERİMİZİ İMAR EDERKEN NESİLLERİMİZİ İHMAL EDEMEYİZ

Gelişen teknoloji ve dijitalleşen dünya, internet kullanımını artık bir zaruri ihtiyaç haline getirmiştir. Hayatımızın ayrılma bir parçası olan dijital ortamların ve kullanımların, sınırları aşan iletişim ve içeriklerinin faydalı yönleri olduğu kadar zararlı yönleri de bulunmaktadır. Bizler Asım’ın nesli olarak ifade ettiğimiz Türk gençliği mevzu bahis olunca şehirlerimizi imar ederken nesillerimizi ihmal edemeyiz anlayışıyla hareket etmeyi milli bir vazife saymaktayız. Büyük Türk Mütefekkiri Erol Güngör’ün “Eğer teknoloji hem faydalı hem de zararlı yollarla kullanılabiliyorsa, kendisi tek başına ne zararlıdır, ne de faydalı. Kısacası, değerleri yaratan teknoloji değil, insandır.” ifadesiyle ortaya koyduğu üzere teknolojinin zararlı boyutları da insan iradesiyle ortaya çıkarılmaktadır.

TÜRK MİLLİ KÜLTÜRÜ VE AHLAKIYLA ÇELİŞEN DİJİTAL PROGRAM VE İÇERİKLERE İZİN VERİLMEMELİDİR.

Mizah yaptığını iddia ederek kendisini izleyenlere ağır küfürler eden, müstehcen dolu, hakaret içeren sözlerini ve maskaralığını sanat icra ediyoruz diyerek örtbas etmeye çalışan, sözde dijital içerik üreticisi soytarı da bunun en büyük örneğidir. Bu tarz kepazelik içeren sözde dijital programlar, Türk milletinin milli kültürü, manevi kıymetleri, ahlaki değerleri ve milli şuuru ile asla bağdaşmamaktadır. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz bu ve bunun gibi kişiliksiz sosyal medya maskaralarından kesinlikle korunmalı, Türk milli kültürü ile çelişen ahlaki kurallara aksi yönde etki yaratan program, içerik ve yapımlara izin verilmemelidir.

AHLAK BOZUCU TV DİZİLERİ VE PROGRAMLARINA YÖNELİK ÖNLEM ALINMALIDIR

Toplumun her kesimi tarafından izlenen TV dizileri ve programlar; reyting, para kazanma ve misyonları gereği Türk aile yapısını bozmaya yönelik hazırlanan içerikler de gençlerimizi zehirleme amacı gütmektedirler. Türk’ün yüksek ahlak anlayışıyla, binlerce yıllık gelenek ve görenekleriyle, milli benliğiyle, değer yargılarıyla; kesinlikle alakası olmayan bu içerikler Büyük Türk Milletinin vicdanında da kabul görmemektedir. Ahlaksızlığı meşrulaştırmaya çalışan bu çarpık programlarla, tehlikeli bağımlılıkla topyekûn mücadele edilmelidir.

ÇOCUKLARIMIZI VE GENÇLERİMİZİ TEHDİT EDEN “SİBER ZORBALIKLA FARKINDALIK ÇALIŞMALARI UYGULANMALIDIR

Zararlı içeriklere erişim ile birlikte gençlerimizi ve çocuklarımızı tehdit eden en büyük problemlerden birisi ise “Siber Zorbalıktır” Bu sebeple; çocuklarımızın bilinçli internet kullanımına yönelik başta ailelerimiz olmak üzere çalışmalar yapılmalı, okullarda siber zorbalığa ilişkin farkındalık programları uygulanmalı, çocuklarımıza ücretsiz olarak sunulabilecek virüs ve casus yazılımları engelleyici programlar geliştirilmelidir.

DİJİTAL ÇAĞ DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK ŞİARIYLA BULUŞMALI, GÖNÜL COĞRAFYAMIZA YÖNELİK ÇALIŞMALAR ARTIRILMALIDIR

Dijital çağın sunduğu olumsuz içeriklerin karşısında gençlerimizi bilinçlendirmek, teknolojinin doğru ve etkili kullanımı konusunda daha fazla imkân oluşturmak son derece önemlidir. Bizler dijital çağ ile dilde, fikirde, işte birlik şiarı arasında bağlantı kurarak gönül coğrafyamıza yönelik de çalışmalarımızı artırmalıyız.

Nitekim Türk Gençliği bilim, fen ve teknoloji alanında da Dünya’da önemli bir konuma sahiptir. 2022 yılında TUBİTAK tarafından düzenlenen Lise Öğrencileri Proje yarışmasına 38 bin öğrenci, 2021 yılında TEKNOFEST’e ise 35 farklı teknoloji yarışmasında 39 bin takım başvuru yapmıştır. Ayrıca TEKNOFEST 2019, 1.720.000 ziyaretçi ile dünyanın en büyük teknoloji festivali olmuştur. Türk Gençliğinin bilime ve teknolojiye ilgisi göz kamaştırmakta, bu alanda yapılan çalışmalar geleceğimize ışık tutmaktadır.

MESLEK LİSELERİ İSTENİLEN SEVİYEYE GETİRİLMELİ, BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZLERİNE DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR

 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarının önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Meslek Liseleri kuruluş misyonları bakımından istenilen seviyeye getirilmeli, bütün öğrencilerin faydalanacağı ölçüde önemli bilim ve teknoloji merkezlerine dönüştürülmelidir. Meslek Liseleri; Üretim kapasitemizin arttırılması, ara eleman ihtiyacının karşılanması, köklü bir tarihe sahip olan ahilik kültürünü yaşatma ve gelecek nesillere aktarma konusunda da köprü vazifesi görmektedir.

Nitekim Meslek Liselerini teknoloji merkezine dönüştürmek adına; çağın teknolojik imkânlarıyla donatılmış yatırımların gerçekleştirilmesi, meslek liselerini öğrencilerimizin tercih etmesine yönelik tanıtım kampanyalarının yapılması, işletmelerde Beceri Eğitimi ve staj görevlerini yerine getiren öğrencilere desteklerin arttırılması, OSB içerisinde veya dışında olması fark etmeksizin Özel Öğretim kurumlarına sağlanan desteklerin arttırılması, meslek liselerinin sanayilerimizle işbirliği içerisinde çalışmasını sağlayacak protokollerle, üretim bantları oluşturulması son derece yerinde olacaktır.

TÜRK GENÇLİĞİ; TÜRK VATANINA, TÜRK MİLLETİNE DUYDUĞU BÜYÜK SEVGİSİYLE, YARINLARIN BÜYÜK TÜRKİYE’SİNİ İNŞA EDECEKTİR

Bir milletin ülküsünün bayraktarı gençleridir. Şüphesiz milletimizi de çağdaş muasır medeniyete kavuşturacak olanlar Türk gençleridir. Bu kapsamda milli ve manevi yıkıma karşı değerler eğitimi elzemdir. Bizler Türk gençliğine bakınca oy görmüyoruz. Türk gençlerine bakınca vatan, millet ve bayrak görüyor; milli ve manevi değerlerimizin taşıyıcısı bir istikbal görüyoruz. Gençlerimiz karşısında kendimizi sorumlu hissediyor, bunu bir milli görev olarak görüyoruz. Türk Gençliğine güvenimiz tamdır, muhabbetimiz yürektendir, sevgimiz derindir. Türk Gençliği sarsılmaz duruşuyla, imanlı kalbiyle, fikir ve düşünce derinliğiyle, tarihine duyduğu engin saygısıyla, kültür ve medeniyetine bağlılığıyla, üstün yetenekleri ve zekâsıyla; Türk vatanına, Türk milletine duyduğu büyük sevgisiyle, yarınların büyük Türkiye’sini omuzları üzerinde inşa edecektir, buna da hiç kimse mani olamayacaktır.

Tohum saç, bitmezse toprak utansın!

Hedefe varmayan mızrak utansın!

Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen!

Çatlarsan, doğuran kısrak utansın! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




ETİKET :  

Tümü