Muhalefetin Oyunu Kim Bölüyor?

22:17:41 | 2022-06-22
Av. Hasan DOYDU
Av. Hasan DOYDU      [email protected]

MUHALEFETİN OYUNU KİM BÖLÜYOR?

Bilindiği üzere millet ittifakı son zamanlarda artık 6’lı masa olarak ifade ediliyor.İyi de oldu zira millet kavramı 6’lı masaya dahil partilerin ziyniyet veya niyetlerinden çok daha fazla bir anlam ifade ediyordu.

Sözü edilen masa öncesinden 2 ayaktan oluşurken iki ayaklı bir masanın ayakta durmasının mümkün olmadığı görülmüş ve mevzu önce saç ayağına sonra da altı ayağa çıkarılmıştı. Onlara göre daha fazla muhalefet partiler bir havuzda toplanması ve iktidara karşı %51’in bulunması amaçlanıyordu.

Aslında amaç bu değildi de vatandaşa öyle empoze edilmeye çalışıyordu. Zira; bu masaya kim dahil olursa o partiler masanın ilk iki ayağının altına yani Chp ve İyi p’nin altına giriyordu. Giren partilerde seçimdeki ülke ve il barajını aşması gerektiği için buna şimdilik ses çıkarmıyorlardı.

Masanın üzeri örtüldüğü için Hdp bu masanın altında mıdır? o örtü çekilmeden net bir şey söylemek belki doğru olmaz ama Cumhur İttifakının seçim yasasını değiştirmesiyle masanın erken kurulduğu ve 6’lı masaya giren partilerin artık çok memnun olmadıkları kesin…

Bu arada; 6’lı masaya dahil partilerin yayınladığı anketler hemen hemen birbirine yakın ise de, diğer birçok partinin açıkladığı anketlerin 6’lı masayı doğrulamadığını da söylemek gerekiyor.

Bu ittifaka dahil olan partiler her ne kadar iktidar trollerinden şikayet ediyor ise de, sosyal medyada ciddi şekilde 6’lı masaya dahil olmayan ve bu ittifakı eleştiren partilerin Akp’ye hizmet ettiği, RTE’nı sadece 6’lı masanın adayının devirebileceği trolleniyor. Tahminimce seçime girebilecek 80’in üzerinde parti var. Bu partilerin Cumhur ittifakına girmemiş ise yaratılmaya çalışılan bu algı diğer tüm partilere haksızlık değil mi?

Şimdide kişisel düşüncemi söyleyeyim; Bana göre 6’lı masanın ilk iki ayağı önceki seçimde kendi konumlarını stabilize eden ve Akp’nin devamını sağlayan icraat ve parti içi uygulamalara imza atmıştır. Bu durumda masaya dahil edilen partilerin Akp’nin önceki yıllardaki aktörleri olduğuna göre bu partilerin dahil edilmesi bu samimiyetsiz muhalefetin %35-40’larda bloke edilmesine yöneliktir. Yani; 6’lı masanın örtüsü altında sadece Hdp yok, Akp’nin devamını amaçlayan bir işbirliği vardır.

Masadaki küçüklerin en büyüğü olan İyi P önceki seçimde uhdesinde oluşan birikimi keyfiyet ve menfaate dönüştürmemiş olsa idi mecliste aritmetikler değişmiş ve bu güne kadar on kere erken seçim yaşanmıştı.

Şayet hala; masaya dahil olmayan muhalefet partilerinin muhalefet oylarını böldüğü düşünülüyor ise; erken seçim erken seçim demiyorlar mı? buyursunlar, toplu şekilde istifa etsinler…Anayasa göre 3 ay içinde erken seçim yapılması gerekiyor..Sine-i Millete dönsünler ki bizde samimiyetlerini görelim….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




ETİKET :  

Tümü