1

Siyaset normalleşse de...

SİYASET NORMALLEŞSE DE…….

Bir normalleşmedir gidiyor bakalım nereye kadar gidecek.Peki şimdi normalleşme dönemi başlıyorsa bundan önce ki dönem anormal miydi?Tabi önceki ve şimdi ki döneme nasıl baktığımıza ve baktığınıza bağlı.Genel başkanlar elbette görüşmeli,milletvekilleri elbette görüşmeli herkes birbiriyle görüşmeli.Kutuplaşma bitmeli diyorlar elbette bitmeli ama şu soruyu da sormak lazım bu kutuplaşmayı,ayrışmayı,üstten bakmayı,ben bilirimi kim getirdi?Nasıl bu hale gelindi.?Bu soruların cevabı herkes biliyor. Türkiye aşırı kutuplaştı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde % 50+1 şartı bu kutuplaşmayı artırdı. Türkiye gibi çok partili ülkelerde % 50+1 şartı siyasi partileri ittifaka, ittifakları da kutuplaşmaya itiyor. Normalleşmeyi isteyenler bu fırsatı kaçırılmamalı. Şayet normalleşilecekse uzlaşma kültürüyle yürütülmeli.Umarım liderler samimidir ve bu normalleşme biran önce yukarıdan aşağıya toplumun her kesimine yansır.

 

Tek kanalın olduğu dönemlerde parti genel başkanları bir masa etrafında tartışma programlarına çıkardı.İşte normal buydu.Şimdi programlarda tartışan taraftarlar,gazeteciler,eski veya yeni vekiller ve en önemlisi her konuda bilgi sahibi olan bazı programların kadrolu tartışmacıları.Günlerdir eski bir genel başkanın Cumhurbaşkanı ile görüşmesi üzerinden bir tartışma var.Vay niye gitti,neden şimdi gitti,ne konuşuldu,neden açıklama yapılmıyor,vay eski genel başkan şunu istedi gibi dedikodu üzerinden bir tartışma net bilgi yok.Ülkenin o kadar meselesi varken bu konu ile uğraşmak neye ve kime fayda sağlar.

 

İKRAMİYE

 

Bayrama sayılı günler kaldı.Bayramın ilk günü aynı zamanda babalar günü.Dedelerimizin,babalarımızın boynu bükük aldıkları emekli maaşlarıyla ve ikramiye ile ancak hayatta nasıl kalırız diye düşünüyorlar.İkramiyeler emeklilerin hesaplarına yatmaya başladı.Yatan ikramiye ile 4-5 emekli bir araya gelse anca mini bir kurban alır.Emeklinin hali içler acısı.Artık büyükbaşa değil küçübaş kurbana ortak girecek emekliler.Her kula nasip olmaz böyle döneminde yaşamak.Emekli bırak kurban kesmeyi çocuğuna torununa harçlık veremez durumda.Hele ki evi kira ise vay haline. Mutfakta kaynamayan tencereyi,kirayı,faturaları düşününce nasıl yaşasın babalar gününü ve bayramı. Siyaset normalleşse de emeklinin maaşı ve ikramiyesi anormal.Son söz babalar günü ve bayramın vesile ile hayatta olan babalarımıza Ulu Tanrı’dan sağlık ve afiyet, vefat etmiş babalarımıza Ulu Tanrı’dan rahmetler diliyorum.Aziz Türk milletinin bayramını kutluyorum.

13.06.2024

1