1

5 Temmuz 2009-Doğu Türkistan Urumçi Soykırımı!

Doğu Türkistan’ın 1949 yılında Mao Ze-dong önderliğinde Çin Komünist Partisi eliyle işgalinden sonra yürütülen gayri insani politikalar yüzünden günümüze kadar Türkistan halkı özgürlükleri için mücadele etmiştir!

 

Yıllardır devam etmekte dil, din kültür ve tarih asimilasyon politikası, milli ve kültürel soykırım, inanç özgürlüğünün kısıtlanması veya tamamen yasaklanması, seyahat özgürlüğünün kısıtlanması, kitlesel nüfus kontrol politikası ve zorla kürtaj, öz be öz kendi topraklarında ikinci sınıf vatandaş muamelesine maruz kalan Doğu Türkistan halkı gibi; dünya ülkelerindeki küresel güçlere karşı olan bu sessizlik, iklim sözleşmesi gibi son yapılan uluslararası anlaşmalar, bütün dünya ülkelerini aynı müdahalelere maruz bırakabilir!

 

GAZZE’DEN SONRA SIRA BİR GÜN BİZE DE GELEBİLİR! HER MÜCADELE YENİ BİR SOYKIRIM GETİRMİŞTİR!

 

Doğu Türkistan’ın Çin Komünist Partisi tarafından işgal edilmesinden bu yana aradan geçen 72 yıl içinde “1990 Barın Katliamı, 1995 Hoten Katliamı, 1997 Gulca Katliamı, 2009 Urumçi Katliamı, 2013 Hoten Hanerik Katliamı, 2014 Yarkent İlişku Katliamı” gibi halkın yapılan zulmü barışçıl gösteri ile protesto etmek istemelerinde; her seferinde Çin Komünist Parti yönetiminin silahlı müdahalesi ile karşılaşan kadın, çoluk çocuk demeden soykırım düzeyinde katliama maruz kalan Doğu Türkistan halkı bütün despot uygulamalara rağmen topraklarını terk etmeyerek haklı davalarından ve hak arayışından vazgeçmemiştir. 

 

DOĞU TÜRKİSTANLILARIN HİÇBİRİ TOPRAKLARINI TERK ETMEMİŞTİR!

 

Yukarıda zikredilen katliam hareketlerinden “Urumçi Katliamı” Doğu Türkistan halkının günümüzde hür dünyanın gözleri önünde maruz bırakıldığı “bir soykırım siyasetinin başlangıcı ve provası” olması hasebiyle ayrı bir öneme sahiptir!

 

TÜRKİSTAN’DA VE GAZZE’DE YAPILANLAR TOPRAK İSTİLASIDIR!

 

5 Temmuz 2009 Urumçi Katliamından sonra Doğu Türkistan için “terörist” yaftası altında aynı Gazze’de olduğu gibi topraklarından arındırma politikası izlenmiştir!

 

TÜRKİSTAN TÜRKLERİ TOPRAKLARINDAN GÖÇE ZORLANMIŞTIR!

 

Uygur Türklerinin Doğu Türkistan’daki mevcut nüfusunu azaltmak ve asimilasyon politikasının bir parçası olarak 2000 yılından sonra Doğu Türkistan’ın farklı bölge ve köylerinden, fakir ailelerin 17-25 yaş aralığındaki genç kızlarını “iş gücünü değerlendirme, aileleri fakirlikten kurtarma” sloganı ile Çin’in iç kesimlerine taşımaya başlamıştır. Sadece genç Uygur kızlarının taşınmasına ve gittikleri şehirlerde hapis hayatı yaşamalarına, taciz ve tecavüz olaylarına muhatap olmasına yol açmıştır!

 

Çin’in iç bölgelerinde Doğu Türkistan’dan binlerce km uzaklıkta yaşanan bu gayri insani hal ve hareketler Doğu Türkistan’da ailelerin tepkisine neden olmuştur.  

URUMÇİ KATLİAMI!

 

Bölgede olaylar daha da tırmandırılmış Çinlilerle çıkan bir tartışmada bir fabrikada iki Uygur genç sokak ortasında linç edilerek öldürülmüştür. 

 

BÖLGEDE ETNİK ÇATIŞMA VAR(!) SÜSÜ VERİLEN PLAN HAYATA GEÇİRİLİYOR!

 

Çin Devletinin resmi açıklamasına göre; 5 Temmuz Urumçi olayları ayrılıkçı ve aşırılıkçı bölge halkının etnik bir çatışması olup, olaylarda 187 kişi hayatını kaybetmiş, 1,721 kişi yaralanmıştır. Bağımsız uluslararası sivil toplum kuruşlarının raporlarına göre, ölü ve yarası sayısı binler ile ifade edilmektedir. 

 

URUMÇİ KATLİAMI, GAZZE SOYKIRIMINDA OLDUĞU GİBİ KINAMALARLA GEÇİŞTİRİLMİŞTİR!

 

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay; AB, İslam İşbirliği Teşkilatı, (İİT), Dönemin İİT Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu; ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton; Uluslararası Af Örgütü, gibi bütün uluslararası kuruluşlar da açıklama yaparak aynı Gazze’de olduğu gibi “sanki bir yerden emir almış gibi” tek bir ses çıkararak “olaylardan derin endişe” duyulduğu, can kaybını ise “Esefle karşılıyor, kınıyoruz” demişlerdir!

 

Dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan; olayı Türkiye’nin geçici üyesi olduğu BM Güvenlik Konseyi’ne taşıyacaklarını duyurmuş ve Doğu Türkistan’da yaşananlar için Gazze soykırımında olduğu gibi Çin’de yaşananlar “adeta bir soykırımdır”, “yaşananlardan derin endişe duyduklarını” ifade ederek başta TDT, İİT ülkeleri liderleri; sadece her zamanki rollerini oynamışlar ve kınıyoruz demişlerdir!!!

 

GAZZE SOYKIRIMININ DENEMELERİ TÜRKİSTAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR!

 

Doğu Türkistan ve insanlık tarihinde kara bir leke olarak kalacak olan “5 Temmuz Urumçi Katliamı” diğer “Gazze katliamı” olduğu gibi bu katliamlar son bulmayacaktır!

 

TÜRK MİLLETİ VE MÜSLÜMANLAR UYUDUĞUMUZ UYKUDAN UYANALIM ARTIK! ACİLEN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALALIM!

 

Bütün dünyada mukaddes atları, vatanları ve bayrakları için mücadeleler verip şehit düşen bütün şehitlerimize, 5 Temmuz Urumçi Katliamı’nda şehit düşen kardeşlerimize 15. yıldönümünde Yüce Mevla’dan rahmet diliyorum.

 

1 MUHARREM 1446–HİCRİ YILBAŞI!

 

Resûl-i Ekrem Efendimizin (s.a.v.) Mekke’den Medine’ye hicretini başlangıç kabul eden hicrî / kamerî takvimin 1446. yılbaşında (1 Muharrem 1446 / 7 Temmuz 2024), başımızdaki liderlere feraset, dünyamıza barış, adalet ve mazlum milletlere özgürlük getirsin.. Âmin!

1