TOROSLAR’DA ZAFER COŞKUSU “KIRAÇ” KONSERİ İLE BAŞLADI

11:11:53 | 2022-08-29

Başkan Yılmaz; “Yaşasın Kuvayi Milliye Ruhu, Yaşasın Cumhuriyet”

 

 

 

Toroslar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü kapsamında ilçenin dört bir yanında düzenlediği etkinlikler ile zafer coşkusunu zirveye taşıyor. 

 

 

 

 

Türk Rock Müziğinin sevilen sanatçısı Kıraç, Toroslar’da sahne alarak Mersinlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

 

 

Akbelen Mahallesi’nde bulunan K.Aydın Stadı’nda gerçekleşen konserde sanatçı Kıraç sevilen şarkılarını Mersinliler için söylerken, alanı dolduran vatandaşlar da telefonlarının ışıklarını yakarak, şarkılara eşlik etti. 

 

 

 

 “Zafer Coşkusu Hiç Bitmesin”

 

 

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, konser alanında 7’den 70’e tüm hemşehrileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

 

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan konserde hemşehrilerine hitap ederek 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Başkan Yılmaz, gençlerin gücüyle Cumhuriyeti ilelebet yaşatacaklarını söyledi. 

 

 

 

“Ağustos ayı, zaferler ayıdır” diyen Başkan Yılmaz; “26 Ağustos’ta Anadolu'yu bize vatan yapan Malazgirt Zaferi’ni, 30 Ağustos’ta Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Büyük Taarruz’u kazandık. Bundan yaklaşık 100 yıl önce 1918 yılından itibaren İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar ve Yunanlılar arkalarında Amerikan desteği ile Anadolu'yu, vatanımızı işgale başladılar. Bizim gibi her yaştan insanlar, farklı mezhepte, farklı siyasi görüşte olsalar da vatan savunması için Kuvayi Milliye’yi kurdular. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde birleştiler, düşmanı kovdular ve Cumhuriyet’i kurdular. O gün vatan savunması yapan dedelerimizdi” dedi. 

 

 

 

“Bugün yine aynı şey olsa yine aynı fedakarlıkla vatan savunması yapar mıyız” diyerek alandaki tüm gençlere ve vatandaşlara seslenen Başkan Yılmaz, tüm katılımcıların “Evet” cevabı karşısında mutlu olduklarını kaydederek; “O zamanın Kuvayi Milliyecileri’nin torunları sizlersiniz, bizleriz. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan savunmasında kan veren, can veren, alın teri akıtan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Birliğimiz ve beraberliğimiz var oldukça bu vatan hiçbir zaman esir olmayacaktır. Bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır. Bütün dünyaya buradan haykıralım. Yaşasın Kuvayi Milliye Ruhu, Yaşasın Cumhuriyet!” şeklinde konuştu. 

 

 

 

“Konserde Milli Duygular Doruklara Çıktı”

 

 

 

Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Kıraç, birbirinden güzel şarkılarıyla coşturdu. 

 

 

 

Başkan Yılmaz, sahne performansıyla unutulmaz bir konsere imza atan sanatçı Kıraç’a günün anısına Orhun Kitabelerinin minyatür örneği ile teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

 

 

 

Elinde Türk bayraklarıyla alanı dolduran binlerce Mersinli ise Başkan Yılmaz ve sanatçı Kıraç ile birlikte İzmir Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi. 

 




ETİKET :   #ToroslarBelediyesi

Tümü