AK Parti ve MHP heyetleri 'ittifak' görüşmeleri ve aday belirleme süreci için gelecek hafta bir araya gelecek

10:44:39 | 2023-09-13

Yerel seçimler yaklaşırken AK Parti ve MHP heyetleri 'ittifak' görüşmeleri ve aday belirleme süreci için gelecek hafta bir araya gelecek. Özellikle CHP'nin elindeki 11 büyükşehir belediyesini almak isteyen Cumhur İttifakı'nda ana hedef ise 30 büyükşehri kazanmak. Heyetler bir araya gelerek öncelikle 2019'da yapılan hatalar üzerinde duracak.

Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler öncesi partiler çalışmalarına hız verdi. Muhalefette yerel seçimler için 'ittifak' yapılıp yapılmayacağına yönelik tartışmalar sürerken, Cumhur İttifakı yerelde işbirliği için düğmeye bastı. 

 

AK Parti'de, MHP ile işbirliği görüşmelerini yürütecek heyet belirlendi. AK Parti heyetinde Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ve AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yer alıyor. MHP’de ise henüz Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bir görevlendirme yapmadığı ancak AK Parti’nin heyetinde yer alan isimler karşısında “mütekabiliyet esasına dayalı olarak” bir heyet belirleyeceği ifade ediliyor. Her iki parti heyetlerinin de gelecek hafta bir araya gelerek görüşmelere başlayacağı da kaydediliyor.




ETİKET :   #AkParti #Bozyazı #Mersin #Erdoğan #MHP #Cumhurİttifakı

Tümü