Bozyazı'da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlama programı düzenlendi

13:30:12 | 2024-05-15

Mersin'in Bozyazı İlçesinde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlama programı düzenlendi.    

Kutlama programı öncesi Saat 10.00’da Mahmutbey Parkında yapımı tamamlanan yeni hizmet binası açılışı kurdele kesilerek yapıldı. 

Bozyazı Mahmutbey Parkında düzenlenen kutlama programı Saat 10.30'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.    

 Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, yaptığı konuşmada sizler bizim için değerlisiniz, sizlere olan desteğimiz artarak sürecektir gününüz kutlu olsun dedi.

Bozyazı Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Adem Veyis'in açılış konuşmasının ardından, halay gösterileri, şiir dinletisi, türküler, skeç, halaylı türküler, gösteriler ve oyunlarla sona erdi.   

 

Bozyazı Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Adem Veyis yaptığı konuşmada"Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Kurum Amirlerim, STK'ların güzide temsilcileri, basınımızın güzide temsilcileri özel mi özel dostlarımız ve kıymetli aileleri, sevgili misafirlerimiz 10-16 Mayıs Engelliler Haftası farkındalık programımıza hepiniz hoşgeldiniz. 

Toplumsal duyarlılığın güçlenmesi ve farkındalığın artması amacıyla her yıl 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak düzenlenmektedir. Bu hafta sadece ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede kutlanmaktadır. Hafta boyunca özel gereksinimli bireylerin sorunları tartışılır, topluma kazandırılırmaları konusunda çalışmalar yapılır. Toplumda farkındalık oluşturmak, onlara gerekli desteği vermek, onlarında yaşama hakları olduğunu bilmek hepimizin sorumlulukları arasındadır.  

İnsanlar birbirinden farklı olabilir, fakat eşit haklara sahiptir. Özel gereksinimli bireyleri yapmadıklarıyla değil yapabildikleriyle bizlere benzeyen yanlarıyla görmek gerekir.  

Onların acıma duygusuna değil, sevgi ve anlayışa ihtiyaçları vardır. Soyutlayıp ötekileştirmek yerine bütünüyle aramızda oldukları bir hayat sunmak bizim görevimizdir. 

Buradan hareketle Bozyazı Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği olarak "Bana İnan" sloganıyla yola çıktık. Sizlerinde bu yolda bizlere destek olacağınıza güvenerek bu yoldaki tüm güçlüklere, zorluklara rağmen hep birlikte ilerlemeye devam ediyoruz ve edeceğiz.  

Sözlerime son verirken dernek binamızın temelinden sonuna kadar emek veren bütün dostlarımıza derneğimiz, özelmi özel dostlarımız ve şahsım adına sonsuz teşekkürler ediyorum. İyi ki varsınız kıymetli dostlar". Dedi.

 

Mahmutbey Parkında düzenlenen programa, Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Kurum Amirleri,Protokol üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.  




ETİKET :   #Bozyazı #İçişleriBakanlığı

Tümü