Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı Yayınladı

09:27:34 | 2024-05-09

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu’nun 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı 

 

“İçerisinde bulunduğumuz Engelliler Haftası, engelliler ve onların sorunlarının nasıl aşılacağı konusuna dikkat çekmeyi amaçlaması bakımından üzerinden durulması gereken önemli bir haftadır. Toplumumuzun bir parçası olan engelli kardeşlerimizin yaşama katılımı noktasında önce yüreğimizden sonra elimizden gelen her ne ise yapmakla mükellef bireyler olarak, sağlıklı, gelişmiş, modern, güçlü bir Türkiye oluşturma kararlılığıyla, engellilerin de yaşama katılımından aldığımız güçle mutlu yarınlara doğru yol alıyoruz.

 

Hiç kimse böyle bir durumda bulunmayı arzu etmemekle birlikte, gündelik yaşantıda yaşanabilecek bir kaza veya geçirilen bir hastalık sonucu her sağlam insanımız bir engelli olabilmektedir. Bu nedenle toplumumuzda kaçınılmaz bir gerçeklik olarak engellilik, hayatın maalesef her an bir parçası durumundadır. Engellilerin dışlanmadan, ayrımcılığa uğramadan tüm insani haklarından yararlanarak, toplumsal hayata katılmaları için bir devlet politikası olarak stratejiler üretilmektedir. Engellilerin ve yaşı itibariyle özel desteğe ihtiyaç duyan yaşlıların toplumsal yaşamın tüm alanlarına onurlu bir fert olarak katılımlarının sağlanması konusunda çok önemli mesafeler kat edilmiştir. Artık engellilik konusu gelip geçici bir vaka gibi değil, engel düzeyine göre sunulan hizmetler, yaklaşım tarzı ve sayısı her geçen gün artan binalarımızla kurumsal bir yapıya dönüşmüştür.

 

Bu düşüncelerle, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda başta engelli kardeşlerimiz olmak üzere onların varlığıyla zenginleşen dünyamızda her an bir engelli adayı olan tüm vatandaşlarımızın Engelliler Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyor, özgür, mutlu, sağlıklı ve huzur dolu yarınlar diliyorum” dedi.




ETİKET :   #Bozyazı #İçişleriBakanlığı #EngellilerHaftası

Tümü