Bozyazı tarihinin en genç muhtarı Enes Altay mahallesine cami yaptırmak için kolları sıvadı

08:43:18 | 2024-04-25

Mersin'in Bozyazı ilçesi tarihinin en genç muhtarını seçti. 

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Bozyazı Tekedüzü Mahalle muhtarlığına seçilen Enes Altay Bozyazı'da ilk olma özelliğine sahip oldu.  

26 yaşında Tekedüzü Mahallesi Muhtarı seçilen Enes Altay Bozyazı'nın bugüne kadar seçilen en genç muhtarı olma ünvanını kazandı.  

Genç muhtar Altay gençliğin verdiği dinanizmle kolları sıvayarak çalışmalarına başladı.  

Düğünler ve cenaze merasimlerinde kullanılmak üzere 100 Tabure, 50 Sandalye, 20 Masa ve Semaver alarak işe başlayan Muhtar Altaymahalle girişinde yol kenarlarında atık malzeme dökülmüş yerleri temizlettirerek kötü görüntüyü ortada kaldırdı ve buralara meyve ağaçları diktireceğini açıkladı. 

Her yıl mahalledeki her haneye 25 er kilogramlık 2 şer torba un verileceğini belirten Altay Belediyeler ve kurum amirlerinin desteğiyle mahallesine, Çocuk Park Alanı, Muhtarlık Binası ve Voleybol Sahası yaptırmak istediğini ve çalışmalara başladığını belirtti.  

Mahallesinin nüfusunun az olduğunu ve o nüfusundan azalmasını istemediğini belirten Altay, eskiskliklerinin kısa zamanda giderilmesi gerektiğini belirtti ve hayırsever bir vatandaştan Cami yerinin temin edildiğini yakında sözleşme imzalayacaklarını belirterek Camii yapımı için yetkililerden destek beklediğini belirtti.  

Ayrıca mahallelerinde bulunan okul binasının kullanılmadığı için virane hale geldiğini, Milli Eğitime ait binanın kullanım hakkının muhtarlığa verilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağını belirtti.

Mahallesinin en en büyük sorununun içme ve sulama suyu eksikliği olduğunu belirterek yaşam için gereksinim olan içme suyu ve çiftçinin can simidi sulama suyu sorununun biran önce çözülmesi gerektiğini şirin mahallelerinin sahipsiz bırakılmaması gerektiğini belirterek var gücüyle çalışacağını belirtti.




ETİKET :   #Bozyazı

Tümü