Camilerimizi Tanıyalım: Bozyazı Merkez Camii

10:46:50 | 2021-04-13

İlçemiz Merkez Camii, Cumhuriyet Dönemi’nde yapılan camilerin en eski olanıdır. Bulunduğu konum açısından ilçemizin siluetiyle bütünleşen, mimari açıdan da benzeri hemen hemen bulunmayan nadide eserlerden biridir.

 Cami Türkiye Diyanet Vakfı arsası üzerinde olup, son hali 1980’li yılların sonunda eskisi yıkılarak yeniden inşa edilmiştir. Zemin katı betonarme yapıya sahip caminin asıl ibadet alanı ahşap malzeme, üstü atarmit ve diğer çatı yalıtım malzemeleri ile inşa edilmiştir.

Zemin katta faal durumda ve iki sınıftan müteşekkil bir Kur’an Kursu ile 600 kişilik bir konferans salonu vardır. Konferans salonu, ilçedeki tüm resmi kurum ve sivil kuruluşların faaliyetlerinde hizmet vermektedir. Yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin gelmesi, Cuma günleri ilçe pazarının yanında kurulması ve denize yakınlığı nedeniyle ziyaretçisi ve cemaati yoğun bir camidir.

Caminin denize sıfır olması nedeniyle deniz tarafından sürekli tahribata uğramış, konu değişik tarihlerde gerekli birimlere bildirilmiş En son gelinen noktada 19 Ocak 2018 Cuma günü sabah saatlerinde deniz dalgası çarpması sonucu istinat duvarının bir bölümü tamamen çökmüş ve daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından ortaklaşa organize ile çevre düzenlemesi ve bakım onarımı yapılarak ferah bir ortama kavuşturulmuştur.

 




ETİKET :  

Tümü