Corendon Airlines Basın Açıklaması Corendon Airlines’ın 9 Mayıs tarihinde CAI1031 Köln-Alanya/Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren 9H-TJF tescilli Boeing 737-800 tipi uçağın inişinde burun dikmesi lastikleri patlamıştır.

16:06:38 | 2024-05-09

AÇIKLAMA

 

Corendon Airlines Genel Müdürlük-Alanya Gazipaşa 9 Mayıs 2024, 13.25:

 

Corendon Airlines’ın 9 Mayıs tarihinde CAI1031 Köln-Alanya/Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren 9H-TJF tescilli Boeing 737-800 tipi uçağın inişinde burun dikmesi lastikleri patlamıştır. Lastiklerin patlaması sonrasında uçak pist üzerinde güvenli bir şekilde durmuştur.

 

Gövde üzerine iniş söz konusu değildir, herhangi bir kaza ve kırım durumu yoktur. Yolcularımız uçaktan merdiven ile güvenli bir şekilde indirilmiş olup 184 yolcumuzda ve uçuş ekibimizde herhangi bir yaralanma veya sağlık sorunu söz konusu değildir. Pistte de aynı şekilde bir hasar durumu mevcut değildir.

 

Uçağın pistten çekilememesi durumu nedeni ile Gazipaşa’ya inişi olan uçuşlar farklı havalimanlarına yönlendirilmektedir. Corendon Airlines Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na planlanan sonraki operasyonlarına Antalya Havalimanı’ndan devam etmektedir. 

 

Güncel bilgiler Corendon Airlines Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılacaktır. 

 

Corendon Airlines




ETİKET :   #CORENDONAIRLINES #Antalya

Tümü