Cumhur İttifakı Silifke Belediye Başkan Adayı ve Silifke Belediye Başkanı Altunok, Cemevini Ziyaret Etti

16:50:36 | 2024-03-29

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Sayağzı mahallesinde bulunan Cemevi’ni ziyaret ederek burada alevi vatandaşlarla bir araya geldi.

Yaklaşan yerel seçimlere iki gün kala gezilerine devam eden Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı ve Silifke Cemevi Başkanı Ümit Boyraz'ın daveti üzerine gittiği cemevinde alevi vatandaşlarla buluştu. Alevi vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılaşan Başkan Altunok, “Alevi canlarımızın her zaman yanındayız” diyerek onlarla kucaklaştı.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı ve Silifke Cemevi Başkanı Ümit Boyraz ve Alevi vatandaşlar, tarafından kapıda karşılanan Başkan Altunok ve beraberindekiler, alevi canlarla bir arada olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadılar. Kendilerini ziyarete gelen Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı ve Silifke Cemevi Başkanı Ümit Boyraz, “Bugün Değerli Belediye Başkanımız Sadık Altunok’la bir arada olmaktan dolayı çok memnunuz. Bu güzel ve bir o kadar da anlamlı ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Silifke’de yaşayan Alevi kardeşlerimizin yıllarca eksikliğini hissettiği cemevimize Belediye Başkanımız Sadık Altunok’un özverili ve başarılı çalışmaları neticesinde 2021 yılında kavuştuk. Göreve geldiği günden bu yana Alevi kardeşlerimizin ihtiyaçlarına imkanları ölçüsünde destek veren Belediye Başkanımız Sadık Altunok, Alevi kardeşlerimizi belediye imkanları ile Ankara’ya Anıtkabir’e, daha sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli’yi Anma törenlerine taşıyarak tüm etkinliklerimize ayrı bir önem ayrı bir değer vermektedir. Biz Silifke’de yaşayan Aleviler olarak Belediye Başkanımız Sadık Altunok ve hizmetlerinden memnunuz. Kendisine çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bizim yüreğimiz ve kapımız her zaman Başkanımız Sadık Altunok’a açıktır. Alevi canlar kendilerine yapılan iyiliği de kötülüğü de asla unutmazlar. Bizlerde Başkanımızın her zaman yanındayız. Başkanımızın Hak yardımcısı Hızır yoldaşı olsun” diyerek güzel temennileri paylaştı.

Sayağzı mahallesi Cemevinde alevi vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Altunok, burada Alevi vatandaşların sorun ve isteklerini de dinledi. Silifke Belediye Başkanı Altunok, burada yaptığı konuşmada, “Ülkemizde ve ilçemiz Silifke’de yaşayan her insanımız bizler için çok değerlidir. Alevi canlarımızın her zaman yanındayız. İlçemizde faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza olduğu gibi Alevi Kültür Derneğimize de her zaman imkanlarımız ölçüsünde yardımcı oluyoruz. Bugüne kadar Alevi kardeşlerimize hep sözler verilen ama bir türlü yerine getirilemeyen cem evi projesini 2021 yılında hayata geçirmek bizlere nasip oldu. Silifke’mizde yaşayan alevi kardeşlerimize verdiğimiz bu sözü yerine getirdik. Yıllardır birlikte yan yana can cana olduğumuz bu değerli insanlarımıza hem Silifke’mizin gelişmesi yönünde hem de bize fikri anlamda kattıkları değerler, bir ve beraber olma yönünde gösterdikleri özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Türk kültürünü gelenekten geleceğe taşıyan alevi kardeşlerimiz bizim vazgeçilmezlerimizdir. Biz cami de yaparız, Cem Evi’de yaparız. Onların acısı bizim acımız, sevinci bizim sevincimizdir. Alevi ve Sünniler et ve tırnak gibiyiz. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun herkesi kucaklıyor, seviyoruz ve sayıyoruz. Yunus Emre’nin dediği gibi birleşirsek tok oluruz, ayrışırsak yok oluruz. Bir olalım, diri olalım ve işlerimizi kolay kılalım. Tüm Silifkeli hemşehrilerimize ve alevi canlarımıza kapımız ve yüreğimiz her zaman açıktır” diyen Başkan Altunok, alevi vatandaşlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Silifke Cemevinde Alevi vatandaşlarla bir araya gelen Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, onlarla birlikte çay içerek lokma tatlısı yedi.




ETİKET :   #Silifke #Cumhurİttifakı

Tümü