Dünya sınav tarihinde böyle rezillik görülmedi: Hazırladığı düzenek şoke etti

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) TYT oturumunda Isparta'da yaşanan olay, adeta bir film senaryosunu aratmıyor.

07:06:25 | 2024-06-11

Sınav esnasında bir adayın şüpheli hareketleri üzerine yapılan takip sonucunda, adayın düğme kamera ve yapay zeka kullanarak kopya çektiği ortaya çıktı. Kurdukları elektronik düzenekle sınav sorularını ChatGPT'ye çözdürdükleri tespit edilen 2 şüpheliden 1'i tutuklandı.

 

KOPYA DÜZENEĞİ ŞOKE ETTİ

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Haziran Cumartesi günü ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS'nin TYT oturumunda M.E.E. ve A.B. isimli şüphelilerin üzerinde elektronik düzenek olduğunu tespit etti. Şüphelilerden M.E.E. çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

AYAKKABISINA GİZLEMİŞ

Soruşturmada, M.E.E.'nin sınav öncesi ayakkabısının astarını yırtarak elektronik düzeneği buraya yerleştirdiği, sınav salonuna girişteki kontrollerden bu şekilde geçtiği, içeri girdikten sonra da tuvalete giderek ayakkabısından çıkardığı düzeneği üzerine yerleştirdiği ve kulağına da kulaklık taktığı ortaya çıktı.

 

YAPAY ZEKA DESTEKLİ KOPYA MAKİNESİ

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, yaşanan olayı şu şekilde aktardı:

 

"Sınav sırasında öğrencinin şüpheli hareketleri gözetiliyor. Yapılan incelemede öğrencinin Isparta'da başka bir üniversitede 3. sınıfa gittiği ve yeniden sınava girdiği, bu öğrencinin de kopya düzeneğiyle kopya çekerken suç üstü yakalandığı belirleniyor. Öğrencinin üzerinden düğme kamera ve internet sistemi gibi düzenekler çıkıyor. Düğme kamerayla sınav kağıdını okutan M.E.E., sistem üzerinden yapay zeka sistemine gönderiyor. Yapay zeka soruyu okuyor ve doğru şıkkı öğrencinin kulağına söylüyor."

 

Kaynak: Kamu Son Haber




ETİKET :   #Isparta #YKS

Tümü