Hamas'ın serbest bıraktığı israilli 2 rehine, Mısır'da

07:12:58 | 2023-10-24

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki silahlı hücreleri yok etmek, kayıplar ve kaçırılanlarla ilgili bilgi edinmek amacıyla gece saatlerinde bölgeye sızma operasyonu düzenlediğini duyurdu. Ayrıca, şu ana kadar Hamas'ın elindeki 222 İsrailli rehinenin kimliğinin tespit edildiği açıklandı. Akşam saatlerinde ise yeni bir gelişme yaşandı. Hamas, Katar-Mısır arabuluculuğuyla iki rehineyi daha serbest bıraktığını duyurdu. İşte bölgede son 24 saate yaşananlar...

222 İSRAİLLİ ESİRİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail-Hamas çatışmalarındaki son duruma ilişkin değerlendirmede bulundu. Hagari, şu ana kadar 222 İsrailli esirin kimliğini tespit ettiklerini ve Gazze'de rehin tutulduklarına dair ailelerine bilgi verdiklerini söyledi.

Bunun tüm esirlerin toplam sayısı olmadığına işaret eden Hagari, "Kaçırılan kişilerin güvenli bir şekilde evlerine dönmesi için askeri, istihbari ve siyasi her türlü yöntemle çalışmaya devam edeceğiz. Bu savaşın amacı bu." dedi.

"GECE SAATLERİNDE SIZMA OPERASYONU DÜZENLENDİ"

Hamas'ın otoritesini ve gücünü sona erdirmenin de savaşın hedefleri arasında olduğunu savunan Hagari, "Kara harekatına hazırlanan zırhlı ve piyade birlikleri, gece saatlerinde, silahlı hücreleri yok etmek, kayıplar ve kaçırılanlarla ilgili bilgi edinmek amacıyla sızma operasyonu düzenledi." ifadelerini kullandı.

ÖLEN İSRAİLLİ ASKERLERİN SAYISI 308'E YÜKSELDİ

İsrail ordusunun elinde Gazze Şeridi sınırı çevresinden 1000'den fazla Filistinli cenaze ve esir bulunduğunu söyleyen Hagari, 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda ölen İsrail askerlerinin sayısının ise 308'e yükseldiğini belirtti.

Gazze Şeridi'ne insani yardım taşıyan 14 TIR'ın girdiğini kaydeden Hagari, Gazze Şeridi'ne akaryakıt girmeyeceğini vurguladı.

Hagari, "İsrail ordusunun askeri hazırlığı var ve güçleniyor. Biz şimdi konuşurken bile bir uçak, savaşın bir sonraki aşamasına hazırlık olarak silahlı unsurların bulunduğu onlarca hedefe saldırı düzenliyor." şeklinde konuştu.

İKİ REHİNE DAHA SERBEST BIRAKILDI

Akşam saatlerinde yeni bir gelişme yaşandı. Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Katar-Mısır arabuluculuğuyla iki rehineyi serbest bıraktıklarını duyurdu. 

 

Serbest bırakılan rehinelerin isimleri de açıklandı. Açıklamada, "Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda, daha önce esir alınan Nurit Yitzhak ve Yocheved Lifshitz serbest bırakıldı." denildi.

 

Söz konusu kişilerin daha önce bırakmak istediklerini vurgulayan Kassam Tugayları Sözcüsü, İsrail'i "kendi esirlerine önem vermemekle" suçladı.

 

Kassam Tugayları, esirlerin serbest bırakılması için İsrail'e koyduğu şartları Tel Aviv'in ihlal etmesine rağmen, "insani ve sağlık gerekçeleriyle iki sivili tek taraflı serbest bıraktıklarını" belirtti.

KASSAM TUGAYLARININ SERBEST BIRAKTIĞI İSRAİLLİ 2 REHİNE, MISIR'DA

Kassam Tugaylarının, serbest bıraktığı İsrailli rehineler Refah Sınır Kapısı'nda Mısır'a teslim edildi.

 

Mısır televizyonu da Refah Sınır Kapısı'ndan ülkeye getirilen 2 İsrailli yaşlı kadının görüntülerini yayınladı.

İsrail basınındaki haberlerde de İsrailli yetkililerin serbest bırakılanları almak için yola çıktığı bildirildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Sözcüsü Yossi Zilberman ise bu konuda henüz yorum yapmayacaklarını, İsrailli sivillerin sağ biçimde geri döndüğünden emin olduktan sonra, Başbakanlık himayesindeki "esirler ve kayıp kişiler dosyası" sorumlusunun konuyla ilgili açıklamayı yapacağını ifade etti.




ETİKET :   #İsrail #Gazze

Tümü