Hamas'tan İsrail'e büyük darbe İsrail ordusunun üst düzey komutanı öldürüldü: cesedi Hamas'ın elinde

00:08:11 | 2023-12-03

İsrail ordusu, Hamas'ın kendilerine indirdiği üst düzey darbeyi açıkladı. Ordu, 7 Ekim'den esir alınan Güney Tugayı Gazze Tümeni Komutanı Albay Asaf Hamami'nin öldürüldüğünü ve cesedin Hamas'ın elinde olduğunu duyurdu. 

İsrail-Hamas savaşı 7 günlük geçici ateşkesin ardından tekrardan alevlendi. İsrail ordusu Gazze'ye yönelik şiddetli bir bombardımana başladı. Gazze Şeridi’nde can kaybı her geçen saat artmaya devam ederken İsrail ordusu, Cibaliye Mülteci Kampını'nın ardından Bureyc Mülteci Kampı'nı da bombaladı. İsrail'in kanlı saldırılarında yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

 

CESEDİ HAMAS'IN ELİNDE

Bölgede en son bu gelişmeler yaşanırken İsrail ordusundan çarpıçı bir açıklama geldi. Ordunun yaptığı açıklamada, Albay Hamami'nin 7 Ekim'de öldürüldüğü ve cesedinin de Hamas'ın elinde bulunduğu bildirildi. 

REHİN ALINAN EN ÜST DÜZEY YETKİLİYDİ

İsrail basınında yer alan haberlerde; Albay Hamami'nin Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından 7 Ekim'de düzenlenen saldırının ardından esir alınan en üst düzey rütbeli İsrail askeri olduğu belirtildi.




ETİKET :   #İsrail #Gazze

Tümü