Hedefimiz yarı final! Gözler akşam saat 22:00'a çevrildi

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Berlin'de Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

07:18:42 | 2024-07-06

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde A Milli Futbol Takımı bugün TSİ 22.00'de Hollanda ile karşılaşacak. Türkiye - Hollanda eşleşmesinin galibi, yarı finalde İngiltere - İsviçre eşleşmesinin tur atlayanı ile 10 Temmuz'da Dortmund'da oynayacak.  

Vincenzo Montella 13. maçında

 

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ay-yıldızlıların başında bugüne kadar 7'si resmi, 5'i özel olmak üzere 12 maça çıktı. Montella yönetimindeki milliler, geride kalan müsabakalarda 6 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

 

Orkun Kökçü ile İsmail Yüksek cezalı

 

A Milli Futbol Takımı'nda, Hollanda karşılaşması öncesinde 2 futbolcunun sarı kart cezası bulunuyor. Avusturya ile oynanan müsabakada sarı kart görerek cezalı duruma düşen Orkun Kökçü ile İsmail Yüksek, Hollanda karşısında oynayamayacak.

Avusturya karşılaşmasında attığı golden sonra 'Bozkurt' işareti yaptığı için UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilen Merih Demiral'ın durumu ise daha sonra belli olacak. 

Clement Turpin düdük çalacak

 

Türkiye - Hollanda müsabakasını Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin yönetecek. Turpin'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer olacak. Maçta Fransa Futbol Federasyonu'ndan Jerome Brisard ise VAR olarak görev alacak.

 

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 kadrosu şöyle:

 

Kaleci: Altay Bayındır, Mert Günok, Uğurcan Çakır

 

Defans: Mert Müldür, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Ahmetcan Kaplan, Merih Demiral, Samet Akaydin, Ferdi Kadıoğlu

 

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Salih Özcan

 

Forvet: İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy, Yusuf Yazıcı




ETİKET :   #EURO2024 #MilliTakım

Tümü