İsrail hapishanelerindeki 30 Filistinli kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı

00:04:36 | 2023-11-29

İsrail ile Hamas arasında 5. takas! 30 Filistinli esire karşılık 10 İsrailli teslim edildi

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlüğüne verilen 'insani ara' 2 gün daha uzatıldı. İsrail ile Hamas arasında 'insani aranın' iki daha gün uzatılması kapsamında İsrail hapishanelerinden bu akşam serbest bırakılacak 30 Filistinli esirin isim listesi yayımlandı. Katar Dışişleri Bakanlığı, Gazze'de bulunan 10 İsrailli esirin ülkelerine getirilmek üzere Kızılhaç yetkililerine teslim edildiğini duyurdu. 

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlüğüne verilen "insani aranın" son gününde sıcak bir gelişme yaşandı.

 

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Hamas ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonucunda "insani ara"nın 2 gün daha uzatılması konusunda mutabakata varıldığını belirtti.

 

Hamas da Telegram hesabından yaptığı açıklamada Katar ve Mısır'la, "insani ara"nın aynı şartlar altında 2 gün daha uzatılması konusunda mutabakata varıldığını doğruladı. 

SERBEST BIRAKILACAK 30 FİLİSTİNLİ ESİRİN İSİMLERİ YAYIMLANDI

İsrail ile Hamas arasında "insani aranın" iki daha gün uzatılması kapsamında İsrail hapishanelerinden bu akşam serbest bırakılacak 30 Filistinli esirin isim listesi yayımlandı.

 

Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre serbest bırakılacaklar arasında 15 kadın ve 15 çocuk bulunuyor.

 

Listedeki Filistinli esirlerin isimleri şöyle sıralanıyor:

 

Ahmed Nevvaf Niyaz Selayme, Mutez Hıdır Muhammed Hamis Selayme, Kassam Mahmud Musa Atun, Muhammed İmad İbrahim Atun, Adem Mahmud Muhammed Ebu Hamid, Hamza Raid Hamza Mağribi, Muhammed Memduh Kemal Hamed, Ali Mervan Fuad Alem, Mahmud Halil Ahmed Selayme, Nuh Nasır İbrahim Besiso, Muhammed Mahmud Hamamra, Yezen Hamza Şahir Affane, Malik Muhammed Arafat Diybe, Mumin Muhammed Nayif Salibi, Muhammed Ahd Yunus Şatara, Esil Semih Hıdır, Ayet Celal Muhammed Temimi, Ruba Fehmi Dar Asi, Hale Ömer Gannam, Şeza Muhammed Salih Bergusi, Lemis Mahir Ebu Arkub, Feyruz Abdullah Selame, Şeyma Ahmed Hindi, Hanin Ekrem Mesaid, Hulud Nidal Şitivi, Umeyme Abdullah Beşarat, Mirvet Munir Haşime, Mirvet Mahmud el-İzze, Menal Dudin, Sureyya Mahmud Ebul Heva 

HAMAS, 10 İSRAİLLİ ESİRİ KIZILHAÇ YETKİLİLERİNE TESLİM ETTİ

Hamas, varılan esir takası mutabakatı kapsamında abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki 10 İsrailli esiri Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim etti. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mecid el-Ensari, X sosyal medya platformundan İsrail ile Hamas arasındaki esir takası mutabakatına ilişkin açıklama yaptı. Ensari, Gazze'de bulunan 10 İsrailli esirin ülkelerine getirilmek üzere Kızılhaç yetkililerine teslim edildiğini belirtti. Dışişleri Sözcüsü, mutabakat kapsamında İsrail'in de 30 Filistinli esiri bugün serbest bırakacağını ifade etti.

 

Öte yandan İsrail ordusu, 10'u İsrailli ve ikisi yabancı uyruklu olmak üzere 12 esirin Kızılhaç'a teslim edildiğini doğruladı.

 

Açıklamada, Kızılhaç yetkililerinin 12 esiri Mısır'a naklettiği ve şu anda İsrail topraklarına doğru yola çıktıkları kaydedildi.




ETİKET :   #İsrail #Gazze

Tümü