MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Netanyahu’nun bedel ödemesi artık bir insanlık ve hukuk namusudur. Birleşmiş Miletler çok acil devreye girmelidir

11:04:45 | 2024-05-07

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor.

 

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

 

* Hangi şartlar altında kalırsak kalalım hakikati haykırmaktan çekinmeyeceğiz. Suyun üstünde bile yürüsek yüzme bilmiyorlardı diyenler çıkacak. İşimize, önümüze bakacağız. Mücadelemizden taviz vermeyeceğiz. Zulüm karşısında mazlumların yanındayız.

 

* 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü intikam gününe tahvil etmek için çırpınan şehir eşkıyasının meselesi ne emek ne de dayanışmadır.

 

* 1 Mayıs'ta görevini yapan Türk polisine saldıranlar düşman bakiyesidir

 

* 1 Mayıs'ı her yerde kutlamak mümkünken işini yapan Türk polisine saldıranların Taksim ısrarı nedendir? Taksim inadının arkasındaki hesap nedir?

 

* Hayatlarında tek bir fabrikaya dahi girmeyenlerin vicdanı tutsaktır. 1 Mayıs'ta polise düşmanca saldıranlar biliniz ki haçlı kalıntısıdır. 1 Mayıs'ta Taksim ısrarı nedendir?

 

* Suyun üstünde bile yürüsek 'yüzme bilmiyorlar' diye eleştirenler çıkacak. Bu nedenle önümüze bakacağız.

 

* Taşla, sopayla fiziken şiddete maruz kalan ancak sabırlı duruşundan vazgeçmeyen Türk polisine teşekkür ediyorum. Asıl emekçiler polislerdir.

 

* 3-5 haydudun 1 Mayıs'ı terörize etme çabası en başta emek düşmanlığına hizmettir. CHP'nin, DEM'in ve marjinal partilerin bu düşmanlığa çanak tutmaları kimin kiminle yol yürüdüğünün teyit edilmiş özetidir.

 

* Dışişleri bakanımızın İslam ülkelerine direkt söylediği, "İsrail'i durdurmalıyız, ya barışla ya da zorla" sözleri kararlı ve korkusuz bir mesajdır.

 

* Türkiye'nin İsrail ile ticaretini diline dolayan fitne çıkarların hesabı bozulmuştur.

 

* Netanyahu ve yönetimi için hesap günü yakındır. Masumların kanı Netanyahu'yu boğacaktır.

 

* Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı'ndaki İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma kararı önemli bir adımdır.

 

* Kim ne yaparsa yapsın insanlık zulme karşı birleşmiştir. Kahire'deki ateşkes görüşmesinin çıkmaza girmesi çok tehlikelidir. Netanyahu müzakere sürecini dinamitlemektedir. Netanyahu bedel ödemelidir 

* Birçok ülkede üniversite öğrencileri ayaktadır. Demokratik ve meşru gösterilere zorbalıkla karşılık veren, öğrencilere ters kelepçe vuran bazı ülkelerin hali rezalettir. Nerede özgürlük ve insan haklarına riayet?

 

* Cani Netanyahu lehine Uluslararası Ceza Mahkemesine baskı yapmaya başlayan Batılı ülkelerin insanlık değerlerine cephe aldığı bariz bir gerçektir.

 

* Netanyahu'nun bedel ödemesi artık bir insanlık ve hukuk namusudur. Birleşmiş Miletler çok acil devreye girmelidir.




ETİKET :   #MHP #BAHÇELİ

Tümü