MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli : Şayet rahatsızlık ve hazımsızlık Kelime-i Tevhid'de ise tarafımızı ve kararımızı açık açık seslendiriyor, tarihe not düşüyorum

14:40:28 | 2024-01-06

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde "Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni"nde konuşuyor. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde 'Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni'nde açıklamalarda bulunuyor.

 

"Öğrenmenin yaşı, öğretmenin sınırı yoktur. Öğrenmeye kapalı olmak cehalete kucak açmakla eş anlamlıdır. Bugün en vahim tehdit cehaletin yaygınlaşan cüretidir. Dilden dile dolaşan, manası üzerine kafa yorulmayan bir özdeyişi bu vesileyle paylaşmak istiyorum; "Bilmeyene ve bilmediğini bilmeyen aptaldır, ona dikkat edelim. Bilmeyen ve bilmediğini bilen basittir ona öğretelim, bilen ve bildiğini bilen bilgedir, onu takip edelim." 

Cehaletin şiddetli istilasına karşı direniş gösterilmezse hayatın her cephesinde, bilhassa siyasette yenilgi üstüne yenilgi alınması kaçınılmazdır. 

 

Milli değerleri istismar edenler vatanını sevmeyenlerdir. Her Arapça yazıyı irtica diye sunanlar, yabancı istihbarat örgütlerinin sızmaları, yeminli Türkiye düşmanlarının süzmeleridir.

 

Hilafet tartışmasına çanak tutanların hepsi birden hastalıklıdır. Toplumsal tansiyonu yükseltmek amacıyla el ovuşturan, aklı rehin alınmış, utanmadan sıkılmadan partimizin simgesi bozkurtu haydutça kullananların Türkiye'yi darboğaza sokmak için nasıl bir örtülü faaliyet içinde oldukları net biçimde görülmektedir. Alttan alta cumhuriyetin miras ve emanetlerine tahammülsüz olanlarla sözde milliyetçilik maskesi takanların el ele verdikleri, iç barış ve huzuru bozucu girişimlerin asıl faili oldukları, bir nevi 'dem'lendikleri hayat çizgilerini dümenciliğe bağladıkları ortadadır.

 

Devlete ve millete karşı siyaset yapılamaz, yapılırsa bunun adı siyaset değil hıyanetle anılacaktır. Türk milletinin sinir uçlarıyla oynamanın adı milliyetçilik olamaz. Olur diyen varsa hevesleri kursaklarında kalacak"




ETİKET :   #MHP #BAHÇELİ

Tümü