MHP'li Kılavuz, HDP kürtlerin temsilcisi değildir..

19:07:04 | 2022-09-10

İlçe İlçe Aytınlatma ve Anlatma toplantısında konuşan Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “Bugün hainler İHA’ların, SİHA’ların farkıyla bulundukları yere gömülüyorlar” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe İlçe Aydınlatma ve Anlatma toplantıları kapsamında İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ile birlikte Şırnak’a gelen Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz toplantıda bir konuşma gerçekleştirdi. Kılavuz, Bugün hainler İHA’ların, SİHA’ların farkıyla bulundukları yere gömülüyorlar şeklinde konuştu. Konuşmasına “Cumhur ittifakımızın devletimizin güçlü bir şekilde ilerlemesi açısından Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte Türkiye’ye yapılan bütün operasyonları bertaraf ediyor. Türkiye’ye ekonomik, sosyal, kültürel ve diplomatik askeri olarak sürekli operasyon yapmak istediler. Ama şükürler olsun bugün haliyle büyük insanlarımızı evlerinden çıkarıyorlardı, kaçırıyorlardı ya gündüz vaktiyle infaz ediyorlardı. Bugün hainler İHA’ların, SİHA’ların farkıyla bulundukları yere gömülüyorlar” dedi.

 

“BİZ BUNU KABUL ETMİYORUZ”

 

HDP’nin Kürt siyasal hareketi olarak değerlendirilmesine tepki gösteren Kılavuz, “Hani İYİ Parti genel Başkanı diyor ya HDP Kürt siyasal harekatıdır diyor. Biz bunu kabul etmiyoruz ve Meral Akşener duyuyordur Kürt kökenli kardeşlerimiz bu toprağın, bu devletin, şanlı şerefli sahipleridir. Kürt kökenli kardeşlerimiz MHP’lidir, AK Partilidir ve yiğit ve mert insanlardır ve bunu herkes böyle bilmelidir.

 

Yaşanılan bu zorlu süreç elbette atlatılacaktır. Birliğimiz, beraberliğimiz, Sabırla, sağduyu ile ve ihanete karşı durarak sizlere de bizlere de kararlı görevler düşüyor. Bu vatan coğrafyası kolay kazanılmadı her taşı sıktığınızda şehit kanı akar.Bugün bu bayraklar şehitlerimizin kanından rengini almış.O sebeple bizim ecdadımıza karşı vebalimiz var.Şehitlerimize karşı sorumluluklarımız var.Milletimize karşı yeminimiz var.

 

“DEMİRTAŞ VATAN HAİNİDİR”

 

HDP eski genel başkanı tutuklu Selahattin Demirtaş’ın bir vatana haini olduğunu ifade eden Kılavuz sözlerine şöyle devam etti, “CHP’nin Genel Başkanı Sayın Demirtaş cezaevinden çıkmalı diyor ben bunu her yerde söyledim şimdi İdil’de söylüyorum. Selahattin Demirtaş vatan hainidir,devlet düşmanı,katil bir teröristtir. Bunu net bir şekilde ortaya koymak gerekiyor kim ne derse desin.Onun için millet ittifakının düşüncesi olmadan Cumhur ittifakı vatanı için,bayrağı için,devleti için,milleti için seferber olmuş ve bundan geriye dönüş yoktur” şeklinde konuştu.

 

Düzenlenen toplantının ardından Silopi ve Cizre’de bulunan partililer ile bir gelmek üzere heyet İdil’den ayrıldı.

 




ETİKET :   #MHP

Tümü