MHP Lideri Bahçeli: Koalisyonlar hiçbir sorunu çözemedi

19:06:11 | 2023-05-23

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Sivas’taki halk buluşması programında açıklamalarda bulundu. Muhalefeti eleştiren Bahçeli, "79 yılda 17 koalisyon hükümeti kurulmuş, kısa ömürlü olmuş. Türkiye'nin hiçbir sorunlar çözülemediği gibi iç ve dış güçlere karşı da milletçe durulması başarılamamıştır. 7 partiden oluşan yönetimde istikrar yerine paydaşlar üreterek makamlar dağıtanlarla Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarını aşmak mümkün gözükmüyor. Cumhurbaşkanlığı sisteminin devamını sağlamak lazımdır." ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

 

Türkiye'nin birçok hastanelerine sevk edilerek hayati tehlikeden arındırılmak için çaba sarf edildi. Nasıl aşılanabilir diye düşünüldüğünde Türk devletinin gücü böyle büyük felaketleri aşma konusundaki tecrübelerle deprem bölgesinde meseleye hükmetti. Her konudaki sorumlu insanlarımız milletimizle beraber olarak büyük bir gayret içine girdiler. Böyle bir konuyu istismar etmek her zaman mümkündür. Geçmiş dönemlerde de yaşanmıştır. Yapılması gerekenlerden Türkiye tecrübe kazandığı için dünyada örneği görüşmeyen gayretle çalışmalar sürdürülmüştür. Şehitlerimiz toprağa verilmiştir. Enkaz kaldırılmıştır. Beslenme ihtiyacı giderilmiştir. Aziz Sivaslılar milletçe buraya her türlü elinizi uzattınız. Yeter ki milletimiz mutlu huzurlu olsun diye. Her türlü felaketi de aşmak için çaba gösterdiniz. Böyle bir ortamda titiz ve dikkatli olmak durumundayız.

 

Böyle bir dönemi yaşarken Türkiye Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi en kısa sürede konuya yaklaşmayla beraber Sayın Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde bürokrasideki yardımcılarıyla konunun üzerine gitti. 106 gün içinde örneği görülmeyen başarı sağlanmış oldu. Başarıları yok farz etmek doğru değildir. Fitne fesatla küçük göstermek doğru değildir. Bu konular üzerinde hangi partiden olursa olunuz böyle kritik günlerde birbirimize dayanışma içinde olmak dururken bunlar neden olmuyor devlet nerede demenin manası yoktur.

 

Bütün hizmetler insanlarımıza kısa sürede ulaşırken, Türkiye normalleşme sürecine girmeye başlamıştır. Yeni bir Türkiye örneği görülmüştür. Bunun devamı lazımdır. Seller yangınlar Covid'ler birçoğu da yaşanmıştır. Bunlara rağmen önemli kararlar alınarak bunlar üzerinden aşama aşama gidilmiş gelinmiştir. Böyle bir dönemde Türkiye'de 1946'da çok partili demokrasiye geçilmiştir. 79 yılda 17 koalisyon hükümeti kurulmuş, kısa ömürlü olmuş. Türkiye'nin hiçbir sorunlar çözülemediği gibi iç ve dış güçlere karşı da milletçe durulması başarılamamıştır. Mevcut sistemi eleştirenlere sesleniyorum böyle bir dönemde şu an 17 koalisyon hükümeti kurulmuş ömrü 1 yıl olmuş böyle yapıyla mı sorunların altından kalkılabilecekti.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİN DEVAMINI SAĞLAMAK LAZIMDIR"

 

Cumhurbaşkanlığı sisteminin 2.dönemi yaşanırken bazı siyasi partiler bir araya geldiler. Netice itibariyle 6lı masa oluşturdular. Masa 1.5 yıl toplandı 1 tane cumhurbaşkanı adayı belirlemekte başarılı olamadı. Sonunda 1 isimde mutabakata vardıklarını söylediler ama masa alttan üstten çatladı. Yeni suni masalar oluşturmaya başladılar. Her akşam Yemek yediniz ne yediğinizi millete söylemediniz ama yalanla ortalığı karıştırıp pahalılıkları istismar ettiniz. 1 tane adayı bulamadınız. En sonunda o adayla yarışa giriyorsunuz. 7 partiden oluşan yönetimde istikrar yerine paydaşlar üreterek makamlar dağıtanlarla Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarını aşmak mümkün gözükmüyor. Cumhurbaşkanlığı sisteminin devamını sağlamak lazımdır. Böyle dönemde önemli felaketlerin temelini teşkil eden meseleler çözülürken, köy evleri villa yapısını kavuşturulurken ülkeyi 7'ye bölmenin manası var mıdır? Bunu gerçekleştirmeyi düşünmek Türkiye'yi geriye götürmek için iç ve dış unsurların oyunu olarak görülmelidir. Bu oyun bozulmalıdır. Kargaşaya kaosa sürüklemek vatanseverlik midir? Bu partiler üstü bir meseleye dönüşmüştür. Yapılanları başarıları ortadan kaldırmak doğru değildir. Onun için yarıda bırakmamak lazım. İstikrarı yarıda bırakmamak lazım.

İstikrar devam etsin Türkiye büyüsün demek lazım. 14 Mayıs seçimleri oldu önemli işaretler milletçe verildi. Hükümet sistemini aziz millet onayladı. Bu destekleri ortadan kaldırmak doğru olabilir mi? Mademki Cumhurbaşkanlığı ittifakıyla dengeyi sağlayan 123 vekille çoğunluk varsa uyumlu güçlü bir iktidara ihtiyaç vardır demektir. O zaman yola devam demek lazım değil midir?




ETİKET :   #MHP #BAHÇELİ #Mersin #Bozyazı

Tümü