MHP Lideri Bahçeli’nin hibe ettiği arsaya cemevinin temeli atıldı

19:50:38 | 2023-09-02

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde Horasan Erenleri Federasyonu'na bağışladığı arsada yapılacak olan Cem ve Kültür Evi Külliyesi'nin temel atma töreni yapıldı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçen yıl bağışladığı, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi Bala Mahallesi Dedebağ mevkisinde bulunan 5 bin 788 metrekarelik arsada, Horasan Erenleri Dernekleri Federasyonu tarafından yaptırılacak olan Hacıbektaş Cem ve Kültür Evi Külliyesi için temel atma töreni düzenlendi.

TÖRENE MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARIDA KATILDITörene, MHP Genel Başkan Yardımcıları Filiz Kılıç ve Yaşar Yıldırım, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, MHP MYK üyeleri, Horasan Erenleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin, federasyonun kuruluşunun üzerinden 1 yıl geçmeden önemli sorumluklar aldıklarını belirterek, "Kuruluşumuzun üzerinden daha henüz 1 yıl geçmeden büyük bir atılım içerisine girdik. Büyük sorumluluklar aldık. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Doktor Devlet Bahçeli'nin her zaman desteğini arkamızda hissettik.

Çünkü bu üzerine inşa edeceğimiz cem evini, kültür merkezini ismine ne derseniz deyin, gönlünüzde hangisini koyarsanız koyun bu arsayı Sayın Devlet Bahçeli bize bağışlamıştı. Bugün burada inşa etmeyi planladığımız bu merkez, bu ibadet yeri Türk ve Alevi dünyasında önemli bir yeri dolduracak. Buna inanıyoruz. Hünkarımızın huzurunda bugüne kadar yapamadıklarımızı burada yapmaya çalışacağız.

Horasan ilim ve irfanıyla burada bulunan, buraya gelmiş duygularımızı paylaşan tüm canlar bizim için oldukça kıymetlidir. Başımızda üstünde yeri vardır. Bu kültür merkezi, bütün canlarımıza yılın 12 ayı boyunca kucak açacaktır. Onları bağrına basacaktır" diye konuştu.




ETİKET :   #MHP #BAHÇELİ

Tümü