MHP Lideri Bahçeli Samsun'da, AdayBelli KararNet

08:17:32 | 2022-11-20

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 20 Kasım 2022 Pazar günü Cumhuriyet Meydanı'nda saat 15.00'te “2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net” temalı miting yapacak. Giresun, Kastamonu, Ordu, Sinop il teşkilatlarının da katılımıyla yapılacak miting öncesi MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Sosyal Tesisleri’nde basın açıklamasında bulunarak tüm halkı açık hava toplantısına davet etti.

Başkan Karapıçak yaptığı açıklamada; "Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümü olan 2023’de yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine bütün imkân ve inancıyla hazırlanmaktadır. Bu kapsamda 20 Kasım 2022 Pazar günü Samsun ilimiz merkez olmak suretiyle Giresun, Kastamonu, Ordu, Sinop il teşkilatlarımızın ve aziz vatandaşlarımızın katılımıyla “2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net” Temalı Açık Hava Toplantımız dört başı mamur iştirakleriyle gerçekleştirilecektir.

Pazar günü gerçekleştirilecek olan “2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net” Temalı Açık Hava Toplantımız için İl Teşkilatımız ve oluşturduğumuz Düzenleme Kurulu ile İlçe Teşkilatlarımız, Ülkücü Kuruluşlarımızla birlikte Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin 1 Kasım’da MHP Grup Toplantısında Samsun Mitinginin tarihini söylediği andan bugüne mesai mefhumu gözetmeden çalışıyoruz. Bu bağlamda 19 Mayıs 1919 ruhuna ve Samsun’a yaraşır bir açık hava toplantısı en büyük arzumuzdur.

Türkiye 2023 yılında iki büyük siyasi ve tarihi süreci yaşayacaktır. İlki, Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleridir. İkincisi de Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüdür. Samsun olarak bize düşen görev Milliyetçi Hareket Partisi’ni 2023 yılına hazırlayarak sandığa gitmek ve sandığa, Samsun’a ve dolaysıyla Türkiye’ye sahip çıkacaktır.

Kurtuluş Savaşı’nda ilk kıvılcımının çakıldığı, ilk ateşin yakıldığı meşale şehir olarak Samsun’a düşen görev, 15 Temmuz gecesi yüce Türk Milletinin bağrında kurulan Cumhur İttifakı’na destek vermek, bunun gereği olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gereğini yapmak, Milletvekili seçimlerinde Samsun’daki Milliyetçi Ülkücü iradeyi en üst seviyede Türkiye Büyük Millet Meclisine taşımak ve dolaysıyla Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanımız Devlet Bahçeli öncülüğünde oluşturduğu “21. Yüzyıl ve 2023 Türkiye Vizyonu”na uygun olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümünde “Lider Ülke Türkiye” hedefine uygun olarak çalışmaktır.

Bu çalışmalarımızda Samsun için yılmamızı gözleyenler, vazgeçmemizi düşleyenler bilsinler ki, emeğimiz yerde kalmayacak, çalışmalarımız Samsunlu hemşehrilerimiz ve dolaysıyla millet nezdindeki mükâfatı partimiz ve camiamızca kesinlikle görüp yaşayacaktır. “Sevdamız millet, gücümüz devlet” diyerek çıktığımız bu yol, ülkemizin ve dünyanın içinden geçtiği bu kritik süreçte çok daha önemli bir hal almıştır. Masaların kurulduğu, planların yapıldığı, makamların paylaşıldığı, rollerin biçildiği bu günlerde, emperyalizmin kucağında yapay büyütülenlere hatırlatırız ki; bizim altına ve ayaklarına yılanların, çıyanların tutunduğu, şer cephelerinin destek verdiği bir masamız yoktur, buna mukabil şükürler olsun ki sağduyusundan hiçbir dönem şüphemiz olmayan ferasetine güvendiğimiz milletimiz vardır. Umudumuz yüce Türk Milleti, huzur kaynağımız milli birlik ve dayanışma ruhu olmuştur. Bu ruhu Samsun’da tüm İl ve ilçe teşkilatlarımızla, Ülkücü kuruluşlarımız ve Milliyetçi Ülkücü camia sinir uçlarına kadar hissetmektedir.

Göreve geldiğimiz günden bugüne Samsun önceliğimiz “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışımız” düsturuyla gece gündüz tüm varlığımızla parti politikaları uygun olarak ve Cumhur İttifakına uygun bir tavır ve duruş ile Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin liderliğinde çalıştık. İl Başkanlığımız döneminde merkeziyetçi bir anlayış yerine alan hakimiyeti mantığıyla çalışmalarımızı tüm il sathında yaptık. İlçe Teşkilatlarımızın da destekleri ve özverili çalışmalarıyla bu çalışmalarımız ciddi karşılık buldu. 2019 yerel seçimleri öncesinde göreve geldiğimizde zor bir görevi devraldığımızın farkındaydık. Bu sorumluluk bilinciyle Cumhur İttifakı olarak girdiğimiz yerel seçimlerde ittifakın gereği ve üstlendiğimiz görev bilinciyle partimiz ve camiamız olarak çok sıkı çalıştık. Çalışmalarımızın sonuçlarını Genel Merkezimize çok detaylı olarak hazırladığımız sonuç raporu ile de ilettik.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimini yenileme kararının ardından Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, seçim çalışmalarına başlayarak ilk aşamada içlerinde Samsun’un da bulunduğu 15 il başkanını toplayarak Sivas, Kastamonu, Ordu, Giresun, Tokat, Samsun, Erzurum, Malatya, Trabzon, Sinop, Erzincan, Rize, Kars, Ardahan ve Mardin'in il başkanlarımız ile 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir seçimleri ile ilgili olarak seçime dair talimatların alıp çalışma ekip arkadaşlarımızla 45 günlük sıkı bir çalışma sürecine başladık. İstanbul’da ikamet eden 500 bine yakın hemşehrimizin 150 binine yakını ile etkinlik ve toplantılarda bir araya gelme fırsatı bulduk. Samsunlu hemşehrilerimizin İstanbul’daki dernekleşmelerini gururla izledik ve Samsunlu olmaktan bir kez daha gurur duyduk. İstanbul’da faaliyet Silivri’den Şile’ye kadar 185 dernek, 11 federasyon ve 1 konfederasyon ile hemşehri derneğinin tamamına yakını ile bir araya gelerek Genel Başkanımızın gösterdiği hedefte çalışmalarımızı yaparak hemşehrilerimizle hemhal olduk. Bu çalışmalardaki en büyük kazancımız varlıklarını, güçlerini ve etkinliklerini bir şekilde duyduğumuz, ara ara gördüğümüz hemşehrilerimizin İstanbul’da nasıl bir ruhla ve hemşehricilik bilinciyle birlik olduklarına şahit olduk. Onların sinerjilerini ve STK yöneticilerinin gözlerinde ışıltıya bizzat şahit olduk. Bu bizler için, camiamız için büyük bir kazanç oldu.

Samsun ilimizde 17 ilçe, 1256 mahallemizde gayretli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızda KOVİD-19 salgını süreci zorunlu olarak ara vermemize neden olsa da akabinde tüm saha çalışmalarımız devam etti.

Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin tensipleri, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Semih Yalçın’ın emirleriyle ‘İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye’ olacak sloganıyla Milliyetçi Hareket Partisi 13. Olağan Büyük Kurultayı’mıza giden süreç, Siyasi Partiler Kanunu’na uygun olacak şekilde yapılması lazım gelen il ve ilçe kongreleri İlkadım ilçe kongresiyle ilk kez Samsun’dan başladı. Tüm gözlerin İlkadım ilçemizdeki kongreye döndüğü Samsun için bu anlamlı kongreyi partimize, camiamıza yakışır bir şekilde tamamladık. 

20 Kasım 2022 Pazar günü Cumhuriyet Meydanında saat 15:00’de Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin katılımıyla düzenlenecek olan “2023'E DOĞRU ADAY BELLİ KARAR NET” Temalı Açık Hava Toplantısı için tüm İl ve İlçe Teşkilatlarımızla, Ülkü Ocakları İl Başkanımız ve dolaysıyla İlçe Ocak Başkanlarımızla, Ülkücü Kuruluşlarımızla komşu illerimizden katılacak olan Giresun, Kastamonu, Ordu, Sinop il teşkilatlarımızla hazırlıklarımızı tamamladık. Önümüzdeki kalan sayılı günlerde de bu çalışmalarımızı tamamlayacağız." dedi.

 




ETİKET :  

Tümü