MHP Lideri Devlet Bahçeli: "Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğu’nun ötesi, ötekisi reddiyesi, karşı cephesi değil, tamı tamamına aynı kaynaktan beslenip, birbirini tamamlayan iki Türk devletidir."

11:14:21 | 2023-10-24

Gözler İsrail-Hamas savaşında yaşanan gelişmelerde... MHP lideri Bahçeli konuyla ilgili önemli mesajlar veriyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor. MHP lideri Bahçeli, geçen hafta partisinin grup toplantısında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstermişti. İsrail’in Gazze’de beyaz fosfor bombası kullandığına yönelik iddiaların ortaya saçıldığını söyleyen Bahçeli, “Gazze’de çocuklar, bebeler, kadınlar, sivil ve masumlar barbar saldırıların canlı hedefidir." demişti.  

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı’nda gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

 

Bahçeli geçen haftaki konuşmasında, İsrail’in Gazze’de yasaklı beyaz fosfor bombası kullandığına yönelik iddiaların gündeme geldiğini hatırlatarak, “Gazze’de çocuklar, bebeler, kadınlar, sivil ve masumlar barbar saldırıların canlı hedefidir. ” demişti. İsrail’in saldırılarına derhal son vermesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, “İki devletli çözüm mutlaka sağlanmalıdır.” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Bahçeli'nin açıklaması şu şekilde;

 

Değerli vekiller, muhterem misafirler, basınımızın mümtaz temsilcileri, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Toplantımızı takip eden vatandaşlarımıza en kalbi selamlarımı iletiyorum. İnsan hayatında 100 yıl uzun bir müddet olmakla birlikte devlet hayatında kısa sayılabilecek bir süredir. Kurulan ile yıkılan Türk devletleri ayrı kaynaklardan değil milli kültürün ufkundan doğmuştur. Millet aynı olduğu sürece isim birdir itibar birdir, istikbal birdir. Türk tarihinde kopukluk hiç olmamıştır.  

Kurulan her Türk devleti bir öncekinin temelleri üzerinde yükselip çağına mühür vurmuştur. Türk devleti zengin anılarını özümsemiştir. Bilinmesini özellikle arzu ederim ki Türkiye Cumhuriyeti ağaç kovuğundan çıkmamış, tembih ile kurulmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti olağan üstü şartlarda, azim ile tarih sahnesinde yerini almıştır. Dönemin mebuslar yaşasın Cumhuriyet sesleri ile yeri göğü inletmişti. Millet tam bağımsızlıktan başka diğer zillet seçeneklerine kapalı olduğunu beyan etmiştir. 

 

Pek çok cephede mücadele eden Türk milleti Cumhuriyet ile yaralarını sarmıştır. Cumhuriyet ilan edildiği gün Atatürk de ilk cumhurbaşkanı olarak seçildi. Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı imparatorluğunun ötekisi değil tamamına aynı kaynaktan beslenen iki Türk devletidir. 

 

Türkiye Cumhuriyeti ile Osmanlı arasına çomak sokmak için fırsat kollayanlar içimize yuvalanmış gavur tortularıdır. Bunları birer birer söküp atacağız. Ay yıldız ne kadar bizimse üç hilal de o kadar bizimdir. Kıyamete kadar değişmeyecektir bu gerçek. Bu hafta Cumhuriyetin 100. yılını coşku ile kuşkusuz milletçe beraber kutlayacağız. Cumhuriyetin müessir niteliği doğrudan millet egemenliği olarak tanımasıdır. 

"CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNDEN DÖNÜŞ OLMAYACAKTIR"

 

Cumhuriyet devletin şekil ve biçimi olduğu kadar uygulanan sistemin adıdır. Rejimin değiştiğini iddia edenler su katılmamış yalancılar korosudur. Hükümet sistemi başka rejim başkadır. 1923'te rejimin adı konulmuş ve mevzu bir daha açılmamak adına kapanmıştır. 100 yıl önce atılan kutlu adımın dayanağı cumhurdur. Cumhuriyetten nasıl dönüş yoksa cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden de dönüş yoktur. Millet kararını vermiştir.




ETİKET :   #MHP #BAHÇELİ

Tümü