MHP’nin İYİ Parti’ye komşuluk çağrısı

11:52:30 | 2023-08-15

İYİ Parti Başkanlık Divanı, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısını değerlendirdi. Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, o çağrıya daha önce verdikleri yanıtları hatırlattı ve MHP’den kendilerine gösterilen tepkiyi eleştirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’da benzer çağrıların daha önce de İYİ Parti'ye yapıldığını hatırlattı.

Siyasette gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yaptığı komşuluk çağrısı ve o çağrıya İYİ Parti’nin vereceği yanıtlardı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, seçim öncesinde de benzer çağrıların İYİ Parti’ye yapıldığını hatırlattı ve “İYİ Parti tabanı PKK ele başlarının açıklamalarını ‘15 Mayıs’a geri döneceğiz’ sözleri İYİ Parti tabanında rahatsızlık yarattığını gördük” sözlerini ekledi.

 

O taleple ilgili tartışmalar gündemdeyken toplanan İYİ Parti Başkanlık Divanı sonrası açıklama yapan Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, verdikleri yanıt sonrası çağrıyı yapan MHP’den gelen değerlendirmeleri eleştirdi.

 

Zorlu, “Politikalarımız üslubumuz çerçevesinde açık bir yanıt verdik. Orada komşuluk kavramı kullanıldı. Kadrolarımızla ilgili kullandıkları yakışıksız ifadeler hakaretler burada tutarsızlık var mı yok mu kamyonu takdirlerin sunmak isterim” sözlerini kullandı.

 

Kürşad Zorlu, çağrıya karşılık verdikleri yanıtlarda işaret ettikleri 26 Ağustos tarihinde ne açıklanacağına dair de net bilgi vermedi.

 

Akşener’in partinin yol haritasına ilişkin bazı mesajlar vereceğini söyledi. Vereceği mesajlar arasında CHP ile ittifak olup olmayacağı merak konusu. Buna da CHP’den MYK sonrası değerlendirme geldi.




ETİKET :   #MHP #BAHÇELİ

Tümü