#SonDakika İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı

ABD medyası, İsrail'in İran'a misilleme saldırısı başlattığını duyurdu. İran medyası ise, İsfahan kentinde havaalanı yakınında patlamalar olduğunu bildirdi. İran'ın birçok kentinde uçuşlar da askıya alındı.

06:24:33 | 2024-04-19

İsrail füzeleri İran'ı vurmaya başladı. Amerikan medyasına konuşan yetkililer İsrail'in İran'ın içinde bazı noktaları füzelerle vurduğunu açıkladı. İran devlet televizyonu İsfahan şehrinde büyük patlamalar duyulduğunu açıkladı. İran Devrim Muhafızlarının 8. kolordu hava üssü burada bulunuyor. İran'ın başka kentlerine saldırı olup olmadığı henüz belli değil. İşte bölgede anbean yaşananlar...

 

19.04.2024 06:09

 

ABD ÇATIŞMA İSTEMİYOR

CNN'e konuşan ABD'li yetkili ise Biden yönetiminin İsrail'in "İran'a yönelik bu karşı saldırısına yeşil ışık yakmadığını" ve ABD'nin bölgede kapsamlı bir çatışma istemediğini vurguladı.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon, söz konusu saldırıyı henüz doğrulamadı. 

19.04.2024 05:56

 

UÇUŞLAR DURDURULDU

İran resmi haber ajansı IRNA'nın, İran Yol ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Hava Limanları ve Havacılık Şirketi'ne dayandırdığı haberde, Tahran, İsfahan ve Şiraz ile ülkenin batı, kuzeybatı ve güneybatı bölgelerindeki tüm uçuşların askıya alındığı duyuruldu. 

19.04.2024 05:37

 

İSFAHAN'DA DUMANLAR YÜKSELİYOR

Yarı resmi Fars Haber Ajansı da yerel kaynaklara dayandırarak, İsfahan'ın kuzeydoğusundaki Kehcavaristan şehrinde bir patlamanın duyulduğunu bildirdi.

 

Bu seslerin nedeninin henüz bilinmediğini belirten Fars, Kehcavaristan şehrinin, İsfahan Havalimanı'nın ve Ordu Hava Kuvvetleri'nin 8'inci Üssü'nün yakınında yer aldığını aktardı. 

NEDEN İSFAHAN?

TGRT Haber'e konuşan Uluslararası ilişkiler Uzmanı Barış Adıbelli, "Uçakla bu operasyonu sürdürmek büyük bir cesaret. Burada bir lafa karışıklığı var. İsrail yapsaydı 'yaptık' derdi. Bu saldırıların en önemli özelliği bir anda yapılması. Neden Tahran'da değil de İsfahan'da oldu bu patlama. Buradan bir şey çıkacak. ABD'nin buna ne diyeceği de önemli." dedi.




ETİKET :   #İsrail #İran

Tümü