Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Jeotermal Seracılık alanına yatırım yapmak isteyenleri doğru yönlendirmek amacıyla fizibilite raporu hazırladık

10:34:05 | 2021-04-28

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Jeotermal Seracılık alanına yatırım yapmak isteyenleri doğru yönlendirmek amacıyla fizibilite raporu hazırladık. 

Bakanlık olarak Jeotermal Seracılık alanına yatırım yapmak isteyenleri doğru yönlendirmek amacıyla fizibilite raporu hazırladık. 

 

#TarımınGeleceği #GeleceğinTarımı 

Ülkemiz, yenilenebilir enerji kaynakları arasında yer alan jeotermal enerji kaynakları bakımından, dünyada 7’nci, Avrupa’da ise 1’inci sırada yer almaktadır. Jeotermal enerji kaynakları, ülkemizde elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, seracılık, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığı gibi çok farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Bu bakımdan, ülkemizdeki jeotermal kaynakların verimli kullanılması, enerji ihtiyacının karşılanması ve ekonomik büyüme açısından önem taşımaktadır. 

Ülkemiz jeotermal enerji potansiyelinin sera ısıtmasında kullanımının yaygınlaştırılması ile kaliteli, güvenilir ve sürdürülebilir bitkisel üretimin artırılması, tarım ürünlerinde marka oluşturulması, üretimde yerli, yenilenebilir ve temiz enerji kullanımının yaygınlaştırılarak, ihracatın, verimliliğin, katma değerin, kalkınmanın ve rekabet gücünün artırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda jeotermal seracılık yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara rehber olması amacıyla Bakanlığımız tarafından hazırlanan bu çalışmanın yol gösterici bir kaynak olması ümidiyle yatırımlarınızın bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyorum… 




ETİKET :  

Tümü