Teknoloji devi Apple ve Samsung'tan yüzük hamlesi...

08:00:40 | 2024-02-21

Teknoloji devi Apple, kullanıcılarıun sağlığını daha yakından ve kolayca takip edebilmelerini sağlamak adına yeni bir akıllı yüzük geliştiriyor. Bu ürünün bir benzeri Samsung'tan da geliyor ve yüzüğün Galaxy Ring adını taşıması bekleniyor

Teknoloji şirketleri akıllı saatleriyle kullanıcıların kalp ritmini ölçmesini, uyku takibi yapabilmesini ve yaktığı kaloriyi görebilmesini sağlarken, saatler geliştikçe bu ölçümlerin çok daha fazlasını yapabilmeye başladı.  

Güney Kore'den gelen yeni bir rapora göre Apple, kullanıcıların sağlık tarafında ölçümlerini yakından takip etmek için parmağa takılabilen özel bir akıllı yüzük geliştiriyor.

 

Bu çerçevede Apple birkaç patentin de gösterdiği gibi, birkaç yıldır giyilebilir bir yüzük fikriyle uğraşıyor, ancak Samsung'un da benzer bir yüzük üzerinde çalıştığı biliniyor. Macrumors'un haberine göre Apple'ın CEO'su Tim Cook'un "ilk değil, en iyi ol" sloganı düşünüldüğünde akıllı yüzüğü ilk olarak Samsung'un satışa sunduğunu görebiliriz. Samsung'un akıllı yüzük alanında yapabileceklerini yakından izlemeyi planlayan Apple, kendine bu doğrultuda bir rota çizebilir. 

Electronic Times'a göre Apple, akıllı bir yüzüğün şarj olmadan çok daha uzun süre parmaklarda kalabilmesi ve uyurken daha konforlu bir yapı sunması nedeniyle yüzük üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda. 

 

Apple'ın bu fikri giyilebilir cihazlar serisinde uygulanabilir bir genişleme olarak ciddi bir şekilde değerlendirdiği belirtilirken, şirketin NFC özellikli parmağa takılan bir cihazla (yüzükle) ilgili patentler için giderek daha fazla başvuruda bulunduğu dikkat çekiyor.




ETİKET :  

Tümü