Sabırlı Ol...

06:38:00 | 2023-05-17
     

SABIRLI OL .....

 

Sabır ağır bir imtihandır. Ama unutma ki hükümde kesindir.. Allah sabredenlerle beraberdir.. Sabırlı ol ve inancını kaybetme.. Göreceksin yarınlar, dünden daha güzel olacak.. 

 

Her seher vaktinde duamız odur ki; Hak etmeyeni sevdirme bize Yarabbi!...

 

Düşünür Yazar Paulo Coelho diyor ki: “Bir başkasının aklını ve yüreğini kolayca okuyamazsın, o yüzden onu yargılarken acele etme .

 

Sadi Şirazi demiş ki; “Dürüst olduğun için kaybettiğin arkadaş, zaten iyi arkadaş değildir.”

 

Kim ne derse desin; Sağlam Dost, İnsana verilmiş en kıymetli emanettir...

 

İbn-i Arabı diyor ki; “Kazanmak istiyorsan, önce çalış.. Hürmet görmek istiyorsan.. Önce hürmet et.. Sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi öğren.”

 

Hiçbir çiçek ne kadar güzel koktuğunu kanıtlamak için dalından kopmaz. Kendinizi göstermek için özünüzden kopmayın. Bırakın var olduğunuz yerde bilsinler değerinizi. Koparsanız, solarsınız.

 

Biz umutsuzluğun olduğu yerde umudunu kaybetmeden yürümeyi biliriz. Her yürüdüğümüz yolda çakıllar, her durduğumuz yerde çakallar olsa ne yazar. 

 

İnsanların söylediklerine fazla takılmayın, onlar sizin yaptıklarınızın iyi olup olmadığına değil, kendisine bir faydası olup olmadığını bakarlar. 

 

Hz. Ömer demiş ki; Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz

 

Allah’ım! Bizi; Rahman sıfatının hakkı için; hak yoldan ayırma.. Ayağımızı kaydırma, kalbimizi bulandırma, can acısı duyurma.. Sevdiklerimizden ve sevenlerimizden ayırma... 

 

Derler ki: “Arife fısıldamak yeter; cahile bağırarak hecelesen de boş.”

 

Allah, yakınlığına alıştığınız kalbin yokluğunu göstermesin..

 

Unutulmasın ki; Bir sebeple severiz, daha iyi bir sebeple de sileriz.. 

 

Gönlü yoran ve sonu hüsran olan her şeyden bizi uzak tut Allah'ım!

 

Size güven vermeyen kişilere güvenerek yola çıkmayın, inandıklarınızla yola çıkın... İkna edilmişlerle yola çıkılmaz, yola inanmışlarla çıkılır, ikna edilenler yola çıktığında ikna edilirler... 

 

Hz. İbrahim'e su taşıyan karınca misaliyiz.. Sırtımızda dağlar, Yüreğimiz de sonsuz Umut var... 

 

Sadakat; sevginin muhabbetin mayasıdır. Fikri mayası bozuk olanın sevgisi şaibelidir, çökmüştür.!

 

Efendimiz buyuruyor ki: “Müʼmin, bir bal arısına benzer. Temiz olanı yer (yani helâl yer), temiz olan şeyler ortaya koyar (yani Hakkʼın rızâsına uygun olan işleri yapar, sâlihlerle, sâdıklarla beraber olur), konduğu yeri ne kırar ne de bozar (orayı ihyâ eder).” 

 

Hiç kuşkusuz her zorlukla bir kolaylık vardır... İnandık, iman ettik... Allah bes baki heves... Allah var gam yok... Galip olan yalnızca Allah’tır!

 

Rabbim aziz Vatanımızı korusun inşallah.

Ne Mutlu Türküm Diyene .

Şakir DENİZ




ETİKET :  

Tümü