Vatandaşın tek gündemi

08:05:42 | 2024-05-18
Zekeriya  NURANOĞLU
Zekeriya NURANOĞLU      [email protected]

VATANDAŞIN TEK GÜNDEMİ

Türkiye’de gündem o kadar değişken ki bir günün konusu diğer gün unutulup gidiyor.Bu müthiş bir haber döngüsü.O zaman şu soruyu sormak lazım diye düşünüyorum.Siyasilerin gündemi ile vatandaşın gündemi aynı mı?

Vatandaşın tek gündemi hayat pahalılığı.Vatandaş ekonomik krizle boğuşurken iktidar neyi konuşuyor?Bunula beraber muhalefetin de neyi konuşmasını istiyor?Tabi ki anayasayı.Ayda on bin Türk lirası alan emekli hayatın ne kadar pahalı,enflasyonun ne kadar yüksek olduğunu konuşmasında anayasayımı konuşsun.Evet anaysayı konuşsun çünkü iktidar bunu istiyor.Açlık sınırının 17756,00 TL olduğu yoksulluk sınırının 61418,00 TL olduğu emeklinin ayda on bin Türk lirası asgari ücretlinin ayda 17 bin Türk lirası aldığı bir Türkiye’de yaşıyoruz. 

 Çocukların yeterli gıda alamadığı yokluk ve yoksulluk içinde yaşamaya çalışan faturalarını ödeyemeyen insanların çığlıklarıı kimsenin umurunda değil gibi halbuki siyasetinde siyasetçinin de önceliği insan olmalıdır.Çünkü insanı merkezine almayan siyasetçilerin sonu otoriterleşme ve bireye hayat hakkı tanımamaya gider.

Hükümetin Türkiye'yi hayat pahalılığından kurtarması gerekir. Özellikle muhalefetin bunu görmesi ve buna öncelik vermesi lazım.İktidar, anayasayı tartışmaya açarak toplumun dikkatini dağıtmaya çalışıyor.Muhalefeti de peşinden sürükleme gayreti içerisinde.

%76’sı bu iktidar tarafından değiştirilmiş bir anayasamız var.Değiştirilmeyen maddeleri ise değiştirilmesi teklif edilemeyen maddeler.Bu maddelerin varlığından rahatsız olmak ne demektir yorumu sizlere bırakıyorum.

Sonsöz bir kaç gün önce tasarruf tedbirleri açıklandı. İyi ama dünya lideri bir ülke değil miydik biz, nereden çıktı bu tasarruf tedbirleri şimdi?Hani çerez parasıydı.




ETİKET :  

Tümü